مشاور حقوقی تقسیم ارث
مشاور حقوقی تقسیم ارث : اموال هر شخص پس از فوت ، بین وراث حین الفوت وی مطابق قانون تقسیم می گردد . در مواردی از جمله : کافر بودن برخی از خویشان متوفی مسلمان ، اتباع خارجه بودن همسر متوفی و غیره ، شرایط خاصی ایجاد می شود که به بعض آن ها اختصاراً در این مقاله پرداخته شده است . پیشنهاد می گردد که قبل از اقدام به تقسیم ترکه ، مشاوره حقوقی برای تقسیم ارث و ترکه از وکیل متخصص ارث اخذ نمایید .
تأثیر مخالف نظام بودن ورثه متوفی در تقسیم سهم الارث
از آنجا که جهات محرومیت از ارث در قوانین و شرع مشخص می باشد ، چنانچه شخص فوت شده دارای وراثی باشد که مخالف نظام باشند ، تا زمانی که به حکم دادگاه صالح و با عنوان ارتداد محکومیت پیدا نکرده باشند ، نمی توان ایشان را به لحاظ مرتد بودن ، محروم از ارث دانست . لازم به ذکر است که صرف مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران را نمی توان از موارد ارتداد و در نتیجه آن موضوع محرومیت از ارث تلقی نمود .
تمایز دعوای تقسیم ترکه و دعوای مطالبه سهم الارث
چنانچه شخصی ضمن تقدیم دادخواست تقاضای تقسیم ترکه و مطالبه سهم الارث خویش را نماید ، درخواست تقسیم ترکه امری غیر مالی و مطالبه سهم الارث دعوایی مالی است و این دو مورد با یکدیگر متفاوت است . اگر خواسته دعوا مطالبه سهم الارث باشد ، رسیدگی به دعوای مزبور مستلزم تعیین میزان ترکه ، تعیین سهم خواهان از ترکه و الصاق تمبر دادخواست به ماخذ بهای خواسته که به عنوان سهم الارث معین گردیده باید الصاق شود و الصاق تمبر به ماخذ غیر مالی ( تقسیم ترکه ) ضرورت ندارد .
نحوه طرح دعوا احد از وراث مطالبه سهم الارث علیه وراث دیگر
خواهان در دعوای مطالبه سهم الارث ، میزان سهم خویش را از ترکه متوفی ( اعم از مال منقول و غیر منقول ) معین نماید ، به علاوه چنانچه خواهان مدعی باشد که سهم الارث او در تصرف تمام ورثه است ، باید دعوای خود را به طرفیت تمام وراث اقامه نماید و چنانچه سهم الارث خویش را در تصرف یکی از ورثه بداند ، فقط علیه شخص مذکور می بایست اقدام به طرح دعوا نماید .
استثناء وارده بر این امر در حالتی متصور است که سایر ورثه منکر وراثت خواهان باشند و او را در ما ترک ذی حق ندانند ، خواهان بایستی دعوای وراثت و مطالبه سهم الارث خویش را علیه تمام ورثه اقامه نماید .
حق الزحمه مدیر ترکه
در مشاور حقوقی تقسیم ارث پس از وضع هزینه های مربوط از قبیل : هزینه آگهی ، انحصار وراثت و …. و پس از پرداخت دیون متوفی و اخراج مورد وصیت از ماترک ، با توجه به ارزش ترکه باقی مانده حق الزحمه مدیر ترکه به وسیله دادگاهی که وی را به این سمت ، منسوب کرده است ؛ تعیین می گردد .
عدم اعتبار گواهی حصر وراثت دادگاه خارجی در ایران
در مورد گواهی حصر وراثت صادره از دادگاه های خارج از کشور ، ذی نفع برای اخذ سهم الارث خود از اموال داخل ایران ، بایستی در دادگاه صالح واقع در ایران اقدام به مطالبه سهم الارث خویش نماید .
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارث می توانید به قسمت های دیگر این وب سایت مراجعه نمایید .
امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.