وکیل سازش در دعاوی مدنی

نحوه سازش در دعاوی مدنی با وکیل شاه مرادی : قانونگذار در قانون آیین دادرسی مدنی بین سازش و درخواست آن قائل به تفصیل شده. بدین نحو که :

۱_ سازش

منظور آن است که طرفین دعوایی که در حال حاضر در دادگاه در جریان رسیدگی است. نسبت به آن صلح و سازش کنند و دعوا را به سازش خاتمه دهند.

۲_ درخواست سازش

منظور آن است که یکی از طرفین اختلاف از طریق دادگاه درخواست سازش با طرف مقابل را به عمل آورد در حالی که هنوز آن اختلاف برخلاف حالت قبل به اقامه دعوا در محاکم منجر نشده است .

وقوع سازش برای طرفین دارای آثار حقوقی بسیاری است. بنابراین حضور وکیل پایه یک دادگستری در این امر ، ضروری می باشد .

وکیل سازش در دعاوی مدنی

سازش و اقسام آن

سازش در تمام مراحل رسیدگی امکان پذیر است. و در مورد انواع آن در خصوص موضوعات حقوقی حالات ذیل متصور است :

۱_ سازش در دادگاه

یعنی سازش در دادگاه صورت پذیرد موضوع سازش در صورتجلسه قید و به امضای قاضی برسد ، طرفین سازش نیز می بایست صورتجلسه را امضا نمایند. و دادگاه بنا بر مفاد سازش طرفین گزارش اصلاحی صادر می نماید. لازم به ذکر است که اجرای این گزارش تابع قواعد اجرای احکام مدنی خواهد بود .

۲_ سازش خارج از دادگاه

این حالت از سازش ، خود به دو دسته تقسیم می گردد ؛

اول : سازش در دفاتر اسناد رسمی

در این حالت طرفین ضمن حضور در دفتر اسناد رسمی اقدام به سازش نسبت به دعوای موجود در دادگستری می نمایند. بنابراین تنها در حالتی متصور است که دعوایی در مراجع دادگستری در جریان رسیدگی باشد. سازش نامه تنظیم شده توسط دفتر اسناد رسمی مانند سایر اسناد لازم الاجرا از طریق ادارات ثبت قابلیت اجرایی دارد.

البته برای آنکه سازش نامه توسط اداره ثبت اجرا گردد طرفین می بایستی آن را به دادگاه تسلیم نموده تا دعوای مورد رسیدگی توسط قاضی رسیدگی کننده خاتمه داده شده و گزارش اصلاحی بر مبنای آن صادر گردد .

دوم : سازش به طور عادی

در این حالت طرفین بدون حضور در دفاتر اسناد رسمی اقدام به سازش نسبت به دعوای موجود در دادگستری می نمایند. این مورد طرفین می بایستی در دادگاه حاضر شده و به صحت سازش نامه اقرار نمایند. در غیر این صورت دادگاه بدون توجه به آن سازش رسیدگی خود را ادامه می‌دهد .

درخواست سازش و نکات آن

همانطور که گفته شد درخواست سازش در مواردی است که دعوایی در خصوص آن موضوع مطرح نشده باشد. این درخواست باید با پرداخت هزینه دادرسی دعاوی غیر مالی به وسیله تسلیم دادخواست به دادگاهی که صلاحیت رسیدگی بدوی به آن موضوع را دارد ، صورت پذیرد . عدم سازش طرفین مانع درخواست مجدد از دادگاه برای سازش نیست .

موضوعات قابل سازش

  1. علی الاصول همه امور حقوقی قابل صلح و سازش است اما استثنائاتی نیز وجود دارد که به شرح ذیل است :
  2. اموری که قابل اسقاط نیست نمی‌تواند مورد صلح و سازش قرار گیرد مانند اثبات نسب ولایت قهری
  3. جنبه عمومی جرم قابل صلح و سازش نیست.
  4. دعاوی ورشکستگی به دلیل آنکه از جنبه عمومی برخوردار است قابل سازش نیست.
  5. امور حسبی مانند حکم حجر حکم ‌رشد به دلیل آنکه ماهیت ترافعی ندارد بلکه ماهیت حمایتی دارد قابل صلح و سازش نیستند.

وکیل سازش در دعاوی مدنی

صلح و سازش در دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی محدود و مقید به شروط خاصی می باشد :

تصویب هیئت وزیران و اطلاع مجلس شورای اسلامی البته چنانچه موضوع سازش از امور مهم کشوری باشد. یا طرف سازش خارجی باشد نیاز به تصویب مجلس شورای اسلامی می باشد .

جهت اطلاع از سایر احکام مربوط به سازش و اخذ مشاوره حقوقی در این مورد از طریق راه های ارتباطی موجود در این وب سایت با وکیل امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس حاصل نمایید .

وکیل ارث برای تقسیم ارثیه و ماترک + مراحل و مدارک

وکیل ارث , وکیل تقسیم ارثیه و ترکه با قوانین جدید 1403 : مقررات ارث برگرفته از آیات قرآن کریم و جزء احوال شخصی بوده و بنابراین از مقررات آمره به شمار می رود. و مقررات آن در قانون مدنی در مواد ۸۶۱ تا ۹۴۹ و در قانون امور حسبی در مواد ۲۲۵ تا 259 تنظیم شده است . همانطور که مشخص است مقررات حسبی تکمیل‌کننده قانون مدنی هستند. بنابراین جزء مقررات مدنی می‌باشند .

وکیل ارث

وکیل تقسیم ارث شخصی است که در پرونده های مختلف مربوط به افرادی که فوت شده اند. اعم از خوانده یا خواهان اعلام وکالت نموده باشد و رزومه خوبی در این زمینه داشته باشد .

پس از مهر و موم ترکه ، سوالی که در رابطه ی قانون مدنی و مقررات ثبتی قابل طرح است. آیا وجود دین میت ، مانع انتقال معادل آن دین از ترکه میت به ورثه می شود ؟

در این مورد سه نظر وجود دارد ولی آنچه مهم است نظری است که در فقه مشهور و در مقررات رعایت شده و آن نظر این است. که ترکه قبل از اداء دین متوفی به ورثه منتقل می شود. ( ولو اینکه اظهار قبول ترکه نکرده باشد ) اما مالکیت ورثه نسبت به ترکه تا زمان پرداخت دیون میت ، متزلزل است .

ماده ۸۶۷ قانون مدنی در این مورد آورده است : ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا می کند .

ظهور دارد که زمان انتقال ترکه بلافاصله پس از موت مورث است. علی الخصوص که ارث در لغت به معنی استحقاق است ، بدیهی است که تاریخ استحقاق همان زمان انتقال ترک است .

وکیل ارث

ماده ۸۶۸ قانون مدنی هم اندیشه بالا را تقویت می کند : مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمی‌شود ، مگر پس از اداء حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است.

بدیهی است که اصطلاحاً ، مالکیت مستقر در برابر مالکیت متزلزل استعمال می‌شود. جهت دریافت مشاوره حقوقی در این زمینه به وکیل ارث مراجعه نمایید .

ماده ۶ آیین نامه اجراء اسناد رسمی مصوب بیست و هشتم آذر هزار و سیصد و بیست و دو هم موید همین طرز فکر است :

هرگاه متعهد فوت کند ، متعهد له می تواند با معرفی ورثه ی متعهد درخواست صدور اجراییه بنماید و اجراییه به ورثه معرفی شده ابلاغ می شود .

امید شاه مرادی – وکیل پایه یک دادگستری

وکیل شرکت تجاری و موسسات

وکیل مسسات و شرکت های تجاری در ایران + پیگیری کلیه امور مربوطه در مراجع قضایی : شخص حقوقی موضوع حقوق خصوصی به دو دسته اصلی شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری تقسیم می گردد. شرکت های تجاری زمانی طبق تعریف مواد یک ، دو و سه قانون تجارت تاجر هستند. که به فعالیت های تجارتی برای کسب سود و منفعت می پردازند. این شرکت ها عبارتند از:

  • شرکت با مسئولیت محدود
  • تضامنی
  • مختلط غیر سهامی
  • مختلط سهامی
  • نسبی
  • سهامی عام
  • سهامی خاص
  • شرکت تعاونی

می باشد . امروزه با توجه به گستردگی و تنوع فعالیت های تجارتی حضور و اخذ مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل امور ثبتی و مسلّط بر قوانین تجاری ، در شرکت های تجاری امری ضروری می باشد .

تعریف موسسه انتفاعی و غیر انتفاعی

موسسه انتفاعی :

به مواردی اطلاق می گردد که هدف شخص حقوقی از ثبت و تشکیل موسسه ، کسب سود و منفعت باشد، مانند موسسات آموزش عالی انتفاعی.

موسسات غیر انتفاعی :

به اشخاص حقوقی اطلاق می گردد که اصولاً برای انجام امور عام‌المنفعه ، فرهنگی یا خیریه تشکیل می گردند .

وکیل شرکت های تجاری

تفاوت شرکت از موسسه غیر تجاری

تشخیص شرکت تجاری از موسسه غیر تجاری آثار حقوقی متفاوتی دارد که ذیلاً مورد بررسی قرار می گیرد :

۱_ موضوع فعالیت

بهترین ملاک برای تفکیک شرکت از موسسات موضوع فعالیت آنها می باشد. در واقع چنانچه موضوع فعالیت شخص حقوقی امور تجارتی باشد. شرکت تجاری محسوب و چنانچه موضوع فعالیت شخصیت حقوقی امورغیرتجارتی باشد. آن شخصیت ، موسسه محسوب می گردد .

۲_ آغاز دارا شدن شخصیت حقوقی

شرکت های تجاری پس از تشکیل و ثبت دارای شخصیت حقوقی می گردند. لیکن موسسات غیرتجاری بنا به صراحت ماده ۵۸۴ قانون تجارت از زمان ثبت دارای شخصیت حقوقی خواهند بود. و در این زمینه می توان از وکیل اشخاص حقوقی مشاوره گرفت.

تفاوت شرکت نامه با اساس نامه شرکت

شرکت نامه ، قرارداد تشکیل شرکت است که مابین موسسین یک شرکت منعقد شده و به امضاء تمامی شرکاء می رسد. در واقع توافقی است برای تشکیل شرکت و در تمام انواع شرکت ها از جمله اسناد اجباری است که بایستی به اداره ثبت شرکت ها تسلیم گردد . اساس نامه ، سندی است که نحوه اداره و سازماندهی شرکت را تعیین می نماید. و تنها در برخی شرکت ها داشتن اساس نامه الزامی می باشد. مانند شرکت سهامی عام و خاص و شرکت تعاونی .

شروط باطل شرکت نامه

از آنجا که عقد شرکت به معنای مشارکت اعضای آن در سود و زیان شرکت می باشد درج شرط عدم مسئولیت اعضاء به طور کلی و یا سلب حق کسب سود اعضاء در هیچ یک از شرکت های تجاری مقدور نبوده و چنین شرطی باطل می باشد. لیکن شرکت نامه علی رغم این شرط باطل ، معتبر خواهد بود. ( به عبارت دیگر شرط باطل غیر مبطل است )

تاجر نبودن اعضاء شرکت

شریک یا سهامدار بودن در یک شرکت تجاری ، موجب تاجر محسوب شدن شخص نمی گردد. چرا که عضویت در یک شرکت فعالیت تجاری محسوب نشده تا مصداق شغل تجاری قرار گیرد . حتی عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بودن نیز موجب اطلاق عنوان تاجر به شخص نمی گردد. زیرا اعمال اشخاص مذکور به نمایندگی از شخص حقوقی می باشد و به نام شرکت اقدام به تجارت می نمایند .

وکیل متخصص شرکت تجاری

در پایان پیشنهاد می گردد تجار گرامی جهت انجام امور حقوقی مربوط به فعالیت تجاری خود با توجه به اهمیت و آثار حقوقی ، اعتباری و مالی که دارد از مشاوره حقوقی وکیل پایه یک دادگستری بهره مند گردند .

وکیل مواد مخدر (قاچاق ، توزیع و مصرف)

وکیل قاچاق مواد مخدر ، توزیع و مصرف آن با امید شاه مرادی ( مجازات های قانونی و پیگیری پرونده ) : میزان خطر و تهدید مواد افیونی برای زندگی بشر کمتر از تروریسم و سلاح‌های شیمیایی و میکروبی در جهان نیست. بلکه در مواردی به عنوان یک تهدید‌کننده فعال امّا آرام و پنهان عمل کرده، حیات بشر را به نابودی می‌کشاند. و بیش تر از هر سلاح کشنده ‌ی دیگری عمل نموده است.

سازمان بهداشت جهانی مسائل مرتبط به مواد مخدر اعم از تولید، انتقال، توزیع و مصرف را در کنار سه مسأله جهانی دیگر یعنی تولید و انباشت سلاح‌های کشتار جمعی، آلودگی محیط زیست، فقر و شکاف طبقاتی، از جمله مشکلات اساسی جهان برشمرده است. که حیات بشری را در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی مورد تهدید و چالش جدی قرار می‌دهد . اعتیاد یکی از معضلات اساسی جامعه ‌ی ماست، مهار و کنترل آن نیازمند توجه به وجوه گوناگون آن است .

غیر از اینکه در سطح کلان از این معضل، جامعه زیان‌های انسانی و مادی بسیار می‌بیند. به طوری که بخشی از نیروی فعال جامعه با مصرف مواد مخدر اسیر آن می‌شوند. در سطح خرد نیز، هم فرد معتاد و هم اعضای خانواده‌ی وی با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند . حضور وکیل آگاه به قوانین و مقررات مرتبط با مواد مخدر به اشخاص گرفتار شده در دام اعتیاد و مواد مخدر کمک شایانی در حل معضلات مربوطه می نماید .

مفهوم مواد مخدر

تعریف لغوی مواد مخدر: مخدرات یا مخدر از کلمه (الخدر) گرفته شده. که به معنای ضعف، سستی، نرمی و ناتوانی است. همچنین به معنای سردی نیز آمده، در مجموع معنای ترس، ‌کندی، ‌حیرانی، تردید، تنبلی‌ و بى‌همتى را در بر مى‌گیرد. و همه این صفات در شخص معتاد به مواد مخدر و هر نشئه‌ کننده دیگر، چه جامد و چه مایع باشد، پیداست .

وکیل مواد مخدر

تعریف اصطلاحی مواد مخدر:‌

درباره مواد مخدر تعاریف زیادى آمده از جمله این است: مواد خام گیاهی یا ساخته شده‌ ی شیمیایی که داراى عناصر تحریک‌ کننده یا تسکین ‌دهنده که در غیر موارد طبى یا صنعتى به کار برده شود. و استعمال این مواد شخص را به مداومت بکشاند و ضررهایی در افراد مصرف کننده از نگاه جسمى، روحى و اجتماعى ظاهر گردد مواد مخدر گفته مى‌شود .

انواع مواد مخدر

1- مواد مخدر سنتی

از زمان‌های قدیم با کشت انواع گیاهان تولید می‌شده است. که شامل تریاک ، هروئین ، حشیش ، مرفین ، کوکائین و… ازگیاهان مختلفی مثل کونار یا خشخاش ، گیاه شاهدانه ، کوکا و….. تولید می ‌شوند .

2- مواد مخدر صنعتی

آمار مواد مخدر کشف شده درسال‌های اخیر این واقعیت را به وضوح نشان می‌ دهد. که تولید مواد مخدر سنتی به تدریج جای خود را به تولید مواد مخدر صنعتی داده است . خطر این نوع از مواد مخدر به مراتب بیش تر از مواد مخدر سنتی است . مافیای تولید و توزیع این نوع مواد با کاربرد آن در قالب انواع قرص ‌، عطر، مواد غذایی وخوراکی، توزیع آن را در سطح جامعه انجام می ‌دهند. شیشه یکی از مخدرهای بسیار معروف و پرمصرف صنعتی می ‌باشد. تولید آن درلابراتوارهای مجهز و پیشرفته کشورهای اروپایی و اقیانوسیه شروع و به کشور ما با قیمت بسیار گزافی ترانزیت می‌شود .

مسائل مربوط به مواد مخدر را نمی توان در قالب یک مقاله بیان نمود. لذا خوانندگان محترم در صورت نیاز می توانند از مشاوره حقوقی و راهنمایی نگارنده این مطلب ، امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری بهره مند گردند .

وکیل اثبات نسب و راهکار های قانونی

وکیل اثبات نسب + مدارک و پیش نیاز های لازم جهت اقدامات قانونی : نسب در لغت به معنای نژاد و خویشاوندی است. و در اصطلاح حقوقی به دو دسته عام و خاص تقسیم می گردد .

نسب به معنای عام

رابطه خونی خویشاوندان که در خط مستقیم یا اطراف یکدیگر قرار دارند. نسب به معنای خاص : رابطه ابوین با فرزندان است . چنانچه نسب طفلی مورد تردید واقع شود. بایستی ۳ موضوع مورد اثبات قرار گیرد تا نسب مشروع یا نامشروع طفل مشخص گردد. که این سه موضوع عبارتند از :

  1. رابطه زوجیت
  2. نسب مادری
  3. نسب پدری

در این مقاله سعی بر آن شده تا با توضیح مختصر پیرامون این موضوعات به خوانندگان گرامی جهت آگاهی بیشتر کمک گردد. پیشنهاد می گردد با توجه به اهمیت موضوع و حفظ بنیان خانواده که از جایگاه خاصی در جامعه برخوردار است. در صورت برخورد با مسائل مربوط به نسب و اثبات آن از همراهی و مشاوره وکیل امور حسبی ، متخصص در اثبات نسب بهره مند گردید .

وکیل اثبات نسب

الف) اثبات رابطه زوجیت

برای اثبات نسب مشروع ابتدا به ساکن بایستی ثابت شود بین پدر و مادر ادعایی ، پیوند زناشویی صحیح و قانونی وجود داشته است. این امر با هر یک از ادله اثبات دعوا ( اقرار ، سند ، گواهی ، سوگند و اماره قضایی ) قابل اثبات است و قانون گذار در این باب قائل به محدودیت نشده و اصل آزادی دلیل را پذیرفته است .

ب) اثبات نسب مادری

جهت اثبات نسب مادری می بایست دو امر مورد بررسی قرار گیرد

  1. اول : آن شخصی که مادر طفل معرفی شده است فرزندی به دنیا آورده
  2. دوم : آنکه طفل مورد نظر همان بچه ای است که به آن زن نسبت داده می شود .

در این مورد نیز از هر یک از ادله اثبات دعوا می توان بهره جویی نمود از متداول ترین این ادله ، می ‌توان به نتایج آزمایشات پزشکی اشاره نمود. که امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی قابل اعتماد ترین راه جهت اثبات نسب می باشد .

ج) اثبات نسب پدری

در گذشته اثبات نسب پدری به مراتب دشوار تر از اثبات نسب مادری بود چرا که ولادت فرزند از مادر ، امری خارجی و مشهود است. لیکن تعلق طفل به نطفه مرد معین ، امری مخفی است . سابقاً اثبات نسب پدری بیشتر از طریق اماره فراش صورت می گرفت که امکان بروز اشتباه و بعضاً سو استفاده وجود دارد لیکن امروزه با انجام آزمایشات خاص پزشکی تعلق طفل به پدر ادعایی ، با اطمینان از صحت بیش تری صورت می گیرد .

اماره فراش و نفی نسب به استناد آزمایش DNA

چنانچه اماره فراش در مورد زوجین ثابت گردد لیکن آزمایشات پزشکی نشان دهد که طفل متعلق به مرد نیست ، حکم به چه شکل صادر می گردد ؟

در این خصوص نظرات گوناگونی به شرح ذیل وجود دارد:

نظر اکثریت

با وجود قاعده فراش و اینکه در مدت زوجیت متولد شده و با توجه به ماده ۱۱۵۸ قانون مدنی و نظر فقهای عظام از جمله آیت الله فاضل لنکرانی و با وجود اماره شرعی و قانونی نفی ولد از طریق آزمایشات پزشکی قابل اثبات نیست و این آزمایشات نمی‌توانند قاعده فراش را زائل نمایند .

نظر اقلیت

با توجه به پیشرفت علم در دنیای کنونی و اینکه اخیراً آزمایشات پزشکی مربوطه تا ۹۰ درصد قابل اطمینان است لذا قاضی می تواند بر اساس نتیجه این آزمایشات حکم به نفی یا اثبات نسب دهد .

نظر کمیسیون نشست قضائی

درتشخیص نسب اصل بر رعایت قاعده فراش است اما حکومت این قاعده مطلق و بلامنازع نیست کما اینکه فقهای عظام نیز در صورت وجود دلایل شرعی و قانونی اثبات خلاف آن را پذیرفته‌اند اما آزمایش DNA از مطمئن ترین راه های علمی تشخیص نسب است ، می تواند به عنوان وسیله حصول علم برای قاضی به کار برود .

امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

وکیل دستور موقت + طرح شکایت

وکیل دستور موقت ، امید شاه مرادی، پیگیری پرونده ، طرح شکایت و انجام کلیه امور مربوطه : مقنن از دستور موقت یا همان دادرسی فوری تعریفی ارائه نداده و تنها به بیان مصادیق آن پرداخته است. لیکن میتوان به این شکل تعریف نمود که دستور موقت ، نهادی است که در آن مقام صادر کننده با تصمیم خود در تلاش برای جلوگیری از خسارت موجود یا قریب الوقوع مربوط به اصل دعوا و به طور موقت ، می باشد . وکیل متخصص در زمینه دستور موقت بایستی در موارد ضروری که نیاز به تعیین تکلیف فوری است. به نحوی با تکیه بر دانش وتجربه خود اقدام نماید که بتواند از پایمال شدن حق موکل خویش ، جلوگیری بعمل آورد .

شباهت دادرسی فوری با امور حسبی

در این امور همانطور که از مفاد بسیاری از مواد قانون امور حسبی پیداست. ماهیت آن بر پایه فوریت بنا شده است. چنانچه در ماده ۱۲ قانون اخیر الذکر نیز روزهای تعطیل را مانع از رسیدگی نمی داند. از این جهت است که دادرسی در امور حسبی شباهت زیادی به دادرسی فوری (دستور موقت ) دارد .

وجوه اشتراک و افتراق دستور موقت و تأمین خواسته

تأمین خواسته و دستورموقت دو نهاد حمایتی می باشند که هدف از تاسیس این دو نهاد حفظ حقوق ذی نفع است. لذا ذیلاً به وجوه اشتراک و افتراق این دو پرداخته می شود ؛

وجوه اشتراک :

  1. درخواست هر دو می تواند قبل از طرح دعوای اصلی ، هم زمان یا پس از طرح دعوا به مرجع صالح تقدیم گردد.
  2. متضرر از هر دو نهاد ، می تواند خسارت وارده به خود را از طرف مقابل مطالبه نماید .

وکیل دستور موقت

وجوه افتراق :

  1. مهم ترین وجه تمایز ، لزوم احراز فوریت است که در دادرسی فوری مد نظر قرارگرفته لیکن در تأمین خواسته آنچه حائز اهمیت است. تضمین حقوق طلبکار است و فوریت امر جنبه تبعی و فرعی دارد .
  2. دایره شمول دستور موقت بسیار وسیع بوده ولی تأمین خواسته تنها ناظر بر توقیف مال است .
  3. دستور موقت به تصریح تبصره ۱ ماده ۳۲۵ قانون آیین دادرسی مدنی باید به تنفیذ ریاست حوزه قضایی برسد ، اما تأمین خواسته نیاز به تنفیذ مقام دیگر ندارد .
  4. قرار تأمین خواسته پس از صدور از سوی خوانده ظرف مدت ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه صادر کننده است. لیکن در دستور موقت حق اعتراض تنها همراه رای اصلی و در مرجع تجدید نظر متصور است .

امکان صدور دستور موقت در دعاوی مالی و غیر مالی

ممکن است تصور شود که دستور موقت تنها در دعاوی مالی ممکن می باشد. لیکن ماده ۳۱۰ قانون آیین دادرسی مدنی امکان صدور دستور موقت را به طور کلی پذیرفته است. و دلیلی نیز بر تخصیص این ماده به دعاوی مالی وجود ندارد. لیکن عموماً در این دعاوی موجبات صدور دستور موقت فراهم نیست. به عنوان مثال در دعاوی نفی ولد ، اثبات نسب ، اثبات زوجیت از جمله مواردی نیستند. که خوانده بتواند دست به اقداماتی بزند که موجبات اجرای حکم از دست برود. بنابراین دلیلی بر صدور دستور موقت وجود ندارد .

امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

وکیل دریافت دیه تصادفات 1403 در کمترین زمان

وکیل دریافت دیه تصادفات مطابق با قوانین و نرخ مصوب دیه اعلامی قوه قضاییه در سال 1403 : چنانچه شخصی دارای وسیله نقلیه باشد. به دلیل ذات آن وسیله که امکان آسیب رساندن بالایی را به دیگران و افراد داخل وسیله نقلیه دارد قانونگذار را بر آن داشته است. که با وضع قوانین مختلف در زمینه‌ی بیمه وسایل نقلیه و همچنین تعیین دیه در صورت آسیب دیدن اشخاص سعی در حمایت از جامعه در برابر دارندگان وسایل نقلیه نموده است.

با این وجود در پاره ای از موارد اشخاص آسیب دیده از تصادفات وسایل نقلیه برای دریافت دیه و خسارت خود با مشکل مواجه می شوند. که در این صورت پیشنهاد می شود از طریق وکیل کیفری متخصص در دریافت دیه و خسارات ناشی از تصادفات اقدام شود .

نظریه خطر چیست

در قوانین ایران اصل بر مسئولیت مبتنی بر تقصیر است. بدین معنا که برای مسئول شناختن شخصی باید تقصیر وی را ثابت نمود. ولی در مواردی مثل تصادفات رانندگی مسئولیت بدون تقصیر یا همان نظریه خطر پذیرفته شده است. در این نظریه برای معاف شدن از مسئولیت شخص مسئول باید علاوه بر اثبات عدم تقصیر شخصی ، قوه قاهره را نیز ثابت نماید .

لزوم اخذ بیمه نامه

مطابق قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسیله نقلیه ، دارنده این وسایل ملزم به داشتن بیمه نامه می باشند. البته شایان ذکر است که چنانچه وسیله نقیله فاقد بیمه نامه باشد. جزای نقدی در نظر گرفته شده است. مسئولیت دارنده وسیله نقلیه در تحصیل بیمه نامه مانع از مسئولیت شخصی که حادثه منسوب به فعل یا ترک فعل وی است نمی باشد.

به عنوان مثال ممکن است علت اصلی تصادف نقص فنی خودرو بوده باشد و مسئولیت آن بر عهده عرضه کننده خودرو باشد. اما در هر حال خسارت وارده به اشخاص ثالث از محل بیمه نامه وسیله نقلیه مسبب حادثه پرداخت می شود. با این توضیح اهمیت اخذ بیمه نامه توسط دارندگان وسایل نقلیه روشن شده است .

وکیل دریافت دیه تصادفات

شخص ثالث به چه کسی گفته می شود

شخص ثالث مذکور در بند ت ماده ۱ قانون بیمه اجباری هر شخصی است که به سبب حادثه منتسب به وسیله نقلیه دچار خسارت بدنی یا مالی شود. به استثنای راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه ، در مورد اخذ دیه تصادف از بیمه گر باید متذکر شویم که چنانچه صدمه یا فوت ناشی از تصادفات رانندگی در ماه حرام صورت گیرد. بیمه گر مکلف است دیه شخص را به مبلغ تعیین شده مختص ماه حرام پرداخت نماید. همچنین در صورتی که در یک حادثه ، شخصی مستحق بیش از از یک دیه گردد. بیمه گر مکلف به پرداخت تمامی دیه های تعیین شده توسط دادگاه خواهد بود .

صندوق تامین خسارت های بدنی

به منظور حمایت از زیان دیدگان حوادث رانندگی خسارتهای بدنی وارد به اشخاص ثالث در صورتی که وسیله نقلیه فاقد بیمه نامه باشد. یا بیمه نامه منقضی شده داشته باشد یا به علت معلوم نبودن مسئول حادثه یا هر علت دیگری پرداخت دیه ممکن نباشد. یا خسارت بدنی بیش از سقف مسئولیت بیمه گر باشد. دیه توسط صندوق مستقلی به نام صندوق تامین خسارت های بدنی پرداخت می شود البته شایان ذکر است که صندوق تأمین خسارت بدنی اصولاً می‌توانند پس از پرداخت دیه زیان دیدگان به مسبب حادثه رجوع نماید .

مسئولیت مبلغ دیه

پرداخت دیه در تصادفات توسط بیمه گر یا صندوق تامین خسارت بدنی به قیمت یوم الادا می باشد. بدین معنا که چنانچه از زمان وقوع تصادف تا زمان پرداخت دیه ، مبلغ دیه بالاتر رفته باشد. قیمت روز پرداخت به زیان دیده تعلق می گیرد. و بیمه گر یا صندوق تأمین نمی‌تواند خلاف این حکم را با زیان دیده توافق نماید و توافق خلاف آن باطل است .

تساوی مبلغ دیه فوت زن و مرد

در مورد دیه فوت ناشی از تصادفات رانندگی مستفاد از ماده ۱۰ قانون بیمه اجباری بیمه گر متعهد است صرف نظر از جنسیت و دین متوفی ، دیه کامل یک مرد مسلمان را پرداخت نماید. این حکم بیشتر شباهت به بیمه حوادث دارد. تا بیمه مسئولیت و چنانچه پرداخت کننده دیه فوت را به بازماندگان متوفی زن در تصادفات رانندگی پرداخت کرده باشد. نمی تواند نسبت به مابه التفاوت دیه زن و مرد به مسبب حادثه مراجعه نماید. هر چند که طبق قانون مجازات اسلامی دیه فوت زن نصف مرد است .

نکات و موضوعات مربوط به دیه تصادفات رانندگی و مسئول پرداخت آنها بسیار گسترده و خارج از حوصله این مقاله می باشد. لذا در صورت نیاز به اطلاعات و راهنمایی بیشتر و تخصصی در این زمینه با نگارنده این مطلب وکیل شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی از طریق راههای ارتباطی موجود در وب سایت تماس حاصل نمایید .