وکیل سازش در دعاوی مدنی
نحوه سازش در دعاوی مدنی با وکیل شاه مرادی : قانونگذار در قانون آیین دادرسی مدنی بین سازش و درخواست آن قائل به تفصیل شده. بدین نحو که :
۱_ سازش
منظور آن است که طرفین دعوایی که در حال حاضر در دادگاه در جریان رسیدگی است. نسبت به آن صلح و سازش کنند و دعوا را به سازش خاتمه دهند.
۲_ درخواست سازش
منظور آن است که یکی از طرفین اختلاف از طریق دادگاه درخواست سازش با طرف مقابل را به عمل آورد در حالی که هنوز آن اختلاف برخلاف حالت قبل به اقامه دعوا در محاکم منجر نشده است .
وقوع سازش برای طرفین دارای آثار حقوقی بسیاری است. بنابراین حضور وکیل پایه یک دادگستری در این امر ، ضروری می باشد .
سازش و اقسام آن
سازش در تمام مراحل رسیدگی امکان پذیر است. و در مورد انواع آن در خصوص موضوعات حقوقی حالات ذیل متصور است :
۱_ سازش در دادگاه
یعنی سازش در دادگاه صورت پذیرد موضوع سازش در صورتجلسه قید و به امضای قاضی برسد ، طرفین سازش نیز می بایست صورتجلسه را امضا نمایند. و دادگاه بنا بر مفاد سازش طرفین گزارش اصلاحی صادر می نماید. لازم به ذکر است که اجرای این گزارش تابع قواعد اجرای احکام مدنی خواهد بود .
۲_ سازش خارج از دادگاه
این حالت از سازش ، خود به دو دسته تقسیم می گردد ؛
اول : سازش در دفاتر اسناد رسمی
در این حالت طرفین ضمن حضور در دفتر اسناد رسمی اقدام به سازش نسبت به دعوای موجود در دادگستری می نمایند. بنابراین تنها در حالتی متصور است که دعوایی در مراجع دادگستری در جریان رسیدگی باشد. سازش نامه تنظیم شده توسط دفتر اسناد رسمی مانند سایر اسناد لازم الاجرا از طریق ادارات ثبت قابلیت اجرایی دارد.
البته برای آنکه سازش نامه توسط اداره ثبت اجرا گردد طرفین می بایستی آن را به دادگاه تسلیم نموده تا دعوای مورد رسیدگی توسط قاضی رسیدگی کننده خاتمه داده شده و گزارش اصلاحی بر مبنای آن صادر گردد .
دوم : سازش به طور عادی
در این حالت طرفین بدون حضور در دفاتر اسناد رسمی اقدام به سازش نسبت به دعوای موجود در دادگستری می نمایند. این مورد طرفین می بایستی در دادگاه حاضر شده و به صحت سازش نامه اقرار نمایند. در غیر این صورت دادگاه بدون توجه به آن سازش رسیدگی خود را ادامه میدهد .
درخواست سازش و نکات آن
همانطور که گفته شد درخواست سازش در مواردی است که دعوایی در خصوص آن موضوع مطرح نشده باشد. این درخواست باید با پرداخت هزینه دادرسی دعاوی غیر مالی به وسیله تسلیم دادخواست به دادگاهی که صلاحیت رسیدگی بدوی به آن موضوع را دارد ، صورت پذیرد . عدم سازش طرفین مانع درخواست مجدد از دادگاه برای سازش نیست .
موضوعات قابل سازش
- علی الاصول همه امور حقوقی قابل صلح و سازش است اما استثنائاتی نیز وجود دارد که به شرح ذیل است :
- اموری که قابل اسقاط نیست نمیتواند مورد صلح و سازش قرار گیرد مانند اثبات نسب ولایت قهری
- جنبه عمومی جرم قابل صلح و سازش نیست.
- دعاوی ورشکستگی به دلیل آنکه از جنبه عمومی برخوردار است قابل سازش نیست.
- امور حسبی مانند حکم حجر حکم رشد به دلیل آنکه ماهیت ترافعی ندارد بلکه ماهیت حمایتی دارد قابل صلح و سازش نیستند.
وکیل سازش در دعاوی مدنی
صلح و سازش در دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی محدود و مقید به شروط خاصی می باشد :
تصویب هیئت وزیران و اطلاع مجلس شورای اسلامی البته چنانچه موضوع سازش از امور مهم کشوری باشد. یا طرف سازش خارجی باشد نیاز به تصویب مجلس شورای اسلامی می باشد .
جهت اطلاع از سایر احکام مربوط به سازش و اخذ مشاوره حقوقی در این مورد از طریق راه های ارتباطی موجود در این وب سایت با وکیل امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس حاصل نمایید .