وکیل خیانت در امانت + 6 نکته مهم حقوقی

وکیل خیانت در امانت و نحوه پیگیری پرونده : جرم خیانت در امانت ، جرمی است علیه اموال و قابل گذشت است ، رسیدگی به این جرم در صلاحیت دادگاه کیفری دو می باشد .
همانطور که از نام این جرم مشخص است ، عنصر امانت در تحقق آن بسیار حیاتی است لیکن در مواردی هم پیش می آید که قانونگذار یا دیوان عالی کشور در آرای وحدت رویه خود اعمالی را در حکم خیانت در امانت دانسته اند

جرم خیانت در امانت گستره طولانی دارد و در این مقاله که توسط امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری تهیه شده است هدف آن است که خوانندگان گرامی با اهم این موضوعات آشنا شوند لیکن پیشنهاد می شود برای هرگونه اقدام در این زمینه از راهنمایی وکیل مجرب در خیانت در امانت بهره مند شوید .

وکیل خیانت در امانت

وجود رابطه امانی

در وقوع جرم خیانت در امانت شرط مقدم بر وقوع جرم ، رابطه امانت آور بین امانت گذار و مرتکب است. که بنیان جرم نیز بر همین مبنا پایه گذاری گردیده است. منظور از رابطه امانی آن است که امانت گذار مالی را به امین بسپارد تا بعداً امین آن مال را مسترد نماید یا به مصرف مورد نظر امانت گذار برساند .

تبدیل رابطه امانی به مالکانه

چنانچه رابطه امانی به مالکانه یا حتی اذن در تصرف تغییر نماید اطلاق عنوان خیانت در امانت منتفی خواهد شد. به عنوان مثال اگر زوجه اذن استفاده جهیزیه اش را به زوج بدهد ( که این اذن مستتر است مگر خلاف آن ثابت گردد ) در صورت استفاده زوج از مال ، خیانت در امانت رخ نداده و حتی در صورتی که مال تلف شود تنها درصورتی زوج مسئول جبران خسارت است. که استفاده متعارف نکرده و مرتکب تعدی یا تفریط شده باشد .

منشأ رابطه حقوقی امانت آور چیست ؟

لزوماً نیازی نیست که منشأ رابطه امانی مابین امانت گذار و امین صرف قرارداد باشد. و موارد شرعی و عرفی را هم شامل می گردد. البته در موردی که رابطه امانی ناشی از قرارداد نباشد ضمانت اجرای مرتکب خیانت به مال ، ضمانت اجرای مدنی و شامل استرداد مال و جبران خسارت است. مثالی که در این مورد قابل ذکر است بحث مال ” گم شده ” است که چانچه شخصی برمال گم شده تصرفی نماید صرفاً مسئول استرداد مال و جبران خسارت است. و ضمانت اجرای کیفری به دنبال ندارد .

شرط تسلیم مال به امین

برای آنکه بتوان وقوع بزه خیانت در امانت را متصور شد. باید امانت گذار مال مذکور را به امین تسلیم نماید در غیر اینصورت وقوع جرم منتفی است . تسلیم دارای دو عنصر اساسی است :

اول

عنصر مادی که انتقال فیزیکی مال از ید امانت گذار به تصرف امین است.

دوم

عنصر روانی که همان اراده و رضایت تغییر تصرف امانت گذار و امین مبنی بر توافق اراده آن ها است. به عبارت دیگر اراده آگاهانه طرفین است این امر مستلزم اهلیت طرفین است .

وکیل خیانت در امانت

در پایان شایان ذکر است می توانید برای اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره با نگارنده مقاله امید شاه مرادی. وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور خیانت در امانت از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت تماس حاصل نمایید .

نکاتی در خصوص جرم خیانت در امانت

  1. منظور از رابطه امانی مورد نظر در جرم خیانت در امانت ، سپردن مال به امین و قرار بر استرداد یا به مصرف معین رساندن آن است .
  2. چنانچه رابطه امانی به رابطه مالکانه تبدیل گردد خیانت در امانت متصور نخواهد بود .
  3. اذن در تصرف نیز رابطه امانی را از بین می برد ، مثال چنانچه زوجه اجازه استفاده از جهیزیه را به زوج بدهد. در صورت استفاده زوج از جهیزیه بزه خیانت در امانت محقق نمی گردد .
  4. رویه قضایی رابطه امانی را اعم از قراردادی ، قانونی و عرفی می داند .
  5. چنانچه انتقال تصرف از طریق اجبار یا اکراه امانت گذار صورت گیرد . رابطه امانی محقق نمی گردد و مشمول جرایم دیگر از جمله باج گیری ، زورگیری و …. خواهد شد .
  6. چنانچه فروشنده ای مالی را به شخصی بدهد تا او پس از ارزیابی تصمیم خود را در خصوص خریدن یا نخریدن بگوید. و آن شخص از فرصت و غفلت طرف سوء استفاده نماید.  مال را به تصرف درآورد عمل او سرقت خواهد بود. و خیانت در امانت منتفی است .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *