مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد با اشخاص حقوقی

مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد با اشخاص حقوقی : هر قراردادی شامل بندهای عمومی و اختصاصی است ؛ موارد عمومی عمدتاً در تمام قراردادها وجود دارند اما موارد اختصاصی بسته به نوع هر قرارداد متفاوت خواهد بود ، طبیعتاً هر قراردادی حداقل 2 طرف دارد که ممکن است طرفین قرارداد یا یکی از آنها شخص حقوقی باشد ، در صورت انعقاد با اشخاص حقوقی می بایست نکاتی رعایت گردد که در ذیل به برخی از آنها اشاره می گردد ؛ البته ناگفته پیداست چنانچه قرارداد زیر نظر وکیل متخصص تنظیم قرارداد یا با مشاوره حقوقی وکیل منعقد گردد قطعاً می تواند آثار و تبعات زیان بار کمتری به همراه داشته باشد .

هویت طرفین – طرفین قرارداد

در تعیین هویت طرفین قرارداد، این موارد بسیار مهم است ،

شخص حقیقی

شخص حقیقی جایگزین کلمه ‌ی انسان است؛ یعنی زنان و مردانی که می‌خواهند به صورت مستقل و بدون اینکه از طریق شرکت یا مؤسسه‌ای اعتبار کسب کنند کار و پیشه‌ای اختیار کنند. برای انعقاد قرارداد با شخص حقیقی، کافی است نام و نام خانوادگی ، شماره‌ی ملی و اقامتگاه او در قرارداد درج گردد .

شخص حقوقی

اعم از شرکت‌ها، مؤسسات، فروشگاه‌ها، دانشگاه‌ها، انجمن‌ها و هر شخصی که از نوع انسان نیست؛ ولی افرادی با هدف مشترک آن را تأسیس کرده‌اند. اگر یک یا هر دو طرف قرارداد شخص حقوقی است، «باید» آخرین آگهی تغییرات شرکت یا آن آگهی که بیانگر آخرین نشانی قانونی شرکت است ضمیمه‌ی قرارداد گردد. با توجه به گسترش روابط اقتصادی اشخاص حقوقی ذیلاً چند نکته کوتاه در مورد شیوه قراردادنویسی با این اشخاص آورده شده است .

مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد با اشخاص حقوقی

آدرس شخص حقوقی

مکانی که شرکت در قرارداد خود قید می‌کند باید همانی باشد که در آگهی تأسیس شرکت به ‌عنوان محل قانونی یا نمایندگی ثبت ‌شده‌ شرکت قید شده است، در غیر این صورت باید نشانی اظهار ‌شده‌ متفاوت شرکت در یک آگهی رسمی از آن شرکت اعلام شود یا در قرارداد، هم نشانی قانونی و هم نشانی عرفی شرکت نوشته شده باشد .

گواهی ثبت نام شخص حقوقی

بر‌ اساس قانون مالیات‌های مستقیم، شرکت باید گواهی ثبت نام در سامانه‌ مالیات را در زمان انعقاد قرارداد ارائه نماید. در غیر این صورت ممکن است وجهی که طرف مقابل به‌ عنوان مالیات بر ارزش پرداخته است ، به سازمان امور مالیاتی تحویل نگردد که در این حالت در‌ واقع باید گفت آن وجه را بی‌دلیل و اضافی پرداخت شده است .

امضاء قرارداد شخص حقوقی

بایستی در قراردادهای منعقده با اشخاص حقوقی ، این موضوع بررسی گردد که شخص حقیقی صاحب حق امضاء ، آن قرارداد را به عنوان نماینده شخص حقوقی امضاء نموده است در غیر این صورت ماهیت قرارداد خدشه دار می گردد .

امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *