قرار بایگانی موقت چیست و چگونه انجام می شود ؟ + 5 شرط اساسی

قرار بایگانی موقت با وکیل شاه مرادی : یکی از اصطلاحات جدیدی که در عرصه حقوق و قضاوت مشاهده می شود قرار بایگانی موقت می باشد. سوالی که مطرح می شود این است که قرار بایگانی موقت چیست و شرایط صدور آن چه می باشد؟ همچنین لازم است تا نحوه اعتراض به قرار بایگانی موقت را هم بدانید. چرا که قانون گذار به آن نیز اشاره کرده است. با وکیل شاه مرادی همراه باشید تا به بررسی جوانب مختلف این مسئله بپردازیم.

قرار بایگانی موقت چیست؟

قرار بایگانی موقت

برای اینکه یک تعریف دقیق از قـرار بایـگانی موقـت ارائه کنیم لازم است تا به قانون آیین دادرسی کیفری مراجعه نماییم. طبق این قانون و ماده 80 که در سال 1392 تصویب شده است:

  • در جرائم تعزیری درجه هفت و هشت (که در قانون مجازات اسلامی به آن ها اشاره شده است)، چنانچه شاکی وجود نداشته باش.د یا شاکی خصوصی نسبت به جرم ارتکابی گذشت کرده باشد, در صورت فقدان محکومیت موثر قضایی در پرونده متهم، مقام قضایی می تواند پس از تفهیم اتهام با ملاحظه وضع اجتماع و سوابق متهم و اوضاع و احوالی که موجب وقوع جرم شده است. و همچنین در صورت ضرورت با اخذ التزام کتبی از متهم برای رعایت مقررات قانون، می تواند فقط یک بار از تعقیب متهم خودداری نماید. و قرار بایگانی پرونده را صادر کند. قرار بایگانی موقت ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ آن قابل اعتراض است.

شرایط صدور قـرار بایـگانی مـوقت چیست؟

ماده فوق علاوه بر اینکه یک چشم انداز واقعی از قـرار بایگـانی موقت را ارائه می دهد. به ذکر شرایط لازم برای صدور این قرار نیز اشاره می کند. با توجه به ماده فوق شرایط صدور قـرار بایگـانی موقت به شرح ذیل می باشند:

  1. جرم ارتکابی باید از نوع جرائم تعزیری درجه هفت یا هشت باشد.
  2. در خصوص جرائم مورد نظر باید شاکی خصوصی وجود نداشته باشد یا اینکه حداقل گذشت کرده باشد.
  3. متهم مورد نظر باید فاقد سابقه محکومیت کیفری موثر باشد.
  4. در صورت ضرورت، متهم باید به طور کتبی به رعایت مقررات قانونی التزام داده باشد.
  5. وضع اجتماعی و سوابق متهم و اوضاع و احوال موثر در ارتکاب جرم لحاظ شده باشد.

نکته ای که باید در این خصوص بدانید این است که صدور این قرار تنها توسط قاضی ممکن است. و دادستان و سایر قضات دادسرا اختیاری در این مورد ندارند. نکته دیگر قابل ذکر این است که مقام قضایی هیچ وظیفه ای در خصوص صادر کردن این قرار در صورت اثبات همه شرایط فوق ندارد.

اعتراض به قرار بایگانی پرونده چگونه است؟

در ماده 80 آیین دادرسی کیفری ذکر شده است که این قرار ظرف ده روز از ابلاغ قابل اعتراض می باشد. حال سوالی که مطرح می شود. این است که چه کسی می تواند نسبت به صدور قرار بایگانی موقت اعتراض کند. و برای اعتراض به صدور آن باید به کدام مرجع مراجعه نماید؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شاکی خصوصی می تواند. با اعتراض به این مورد که گذشت نکرده است. و در واقع نباید قرار بایگانی موقت صادر گردد. شاکی خصوصی نیز باید برای اعتراض به صدور این قرار به دادگاه تجدیدنظر استان مراجعه نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *