نحوه اقدام برای توقیف ماشین برای مهریه
اقدام برای توقیف ماشین برای مهریه چگونه و از کجا باید انجام گیرد ؟ مهریه در نظام حقوقی ایران به یکی از مهم ترین و چالش برانگیز ترین حقوق مالی زن تبدیل شده است. در دنیای امروز و برخلاف گذشته میزان مهریه به شدت بالا رفته و اصولاً به صورت پرداخت سکه مقرر می گردد. با توجه به افزایش میزان مهریه و همچنین حفظ ارزش آن در گذر زمان و همچنین با توجه به عدم توانایی مرد برای پرداخت مهریه در اغلب موارد امکان تقسیط مهریه، گرفتن حکم اعسار مطلق و یا توقیف اموال زوج برای الزام به پرداخت مهریه وجود دارد .
خودروی شخصی یکی از موارد مستثنیات دین در نظام حقوقی سابق بود اما در نظام کنونی و قوانین جدید از شمول مستثنیات دین خارج شده و امروزه قابلیت توقیف برای پرداخت مهریه را دارد؛ به همین علت تصمیم گرفتهایم در این مقاله به چگونگی توقیف ماشین برای مهریه بپردازیم. بنابراین پیشنهاد می کنیم با مطالعه این مقاله وکیل مهریه را همراهی کنید .
مراجع صلاحیتدار جهت توقیف ماشین برای مهریه
در وهله اول باید بدانید که جهت مطالبه مهریه باید به کجا مراجعه کنید هر کدام از مراجعی که برای مطالبه مهریه صلاحیتدار شناخته شوند امکان صدور دستور توقیف ماشین جهت پرداخت مهریه را دارند. در حقوق مدنی ایران دو مرجع ذیل به عنوان مراجع صلاحیتدار برای مطالبه مهریه شناخته شدهاند. این مراجع عبارتند از:
- دادگاه حقوقی و به عبارت دقیقتر دادگاه خانواده
- دایره اجرای ثبت
البته مرجع سومی نیز برای مطالبه مهریه وجود دارد که در موارد محدود می توان به آن مراجعه نمود و آن شورای حل اختلاف است. در واقع شما اگر مهریه مندرج در سند اردواج کمتر از بیست میلیون تومان باشد ، می توانید مطالبه آنرا از طریق شورای حل اختلاف پیگیری نمایید مشروط بر اینکه درخواست مهریه با تقاضای طلاق همراه نباشد .
نحوه توقیف ماشین برای مهریه
تفاوتی ندارد دادخواست مهریه را از طریق دادگاه خانواده انجام می دهید یا از طریق دوایر اجرای ثبت ، در هر صورت شما باید همزمان با ارائه دادخواست مهریه تقاضای تأمین خواسته نمایید و در این شرایط اموال متعلق به زوج را معرفی کنید. بنابراین اگر زوج صاحب یک یا چند خودرو است باید مشخصات خودرو ها را با استعلام از پلیس راهور به مرجع مربوطه تحویل نمایید تا قرار توقیف آنها صادر گردد.
قرار توقیف بدان معناست که اگر زوج در مهلت مقرر اقدام به پرداخت مهریه نکند خودروی مورد نظر در هر کجای کشور که رویت گردد توقیف شده و برای مراتب بعدی به دادگاه اعلام می گردد. همچنین مرد نمی تواند پس از ارائه دادخواست مهریه و تقاضای تأمین خواسته نسبت به فروش یا انتقال مالکیت خودرو اقدام نماید و هرگونه فروش یا انتقال مالکیت بعد از تاریخ مورد نظر در صورت عدم رضایت زوجه باطل خواهد بود.
توقیف خودروی در رهن برای مهریه
در همه موارد امکان توقیف خودرو به آن سادگی که در مطالب فوق بیان کردهایم وجود ندارد و مشکلات متعددی ممکن است در خصوص توقیف خودرو و یا عدم توقیف آن وجود داشته باشد. یکی از نکات مهمی که در این زمینه مطرح می گردد افزایش خودروهای متعلق به افراد است که همچنان در رهن شرکت خودروسازی هستند. در این موارد مالکیت زوج بر خودروی مورد نظر تکمیل نشده است و مالکیت قطعی منوط است به پرداخت تمام اقساط خودرو و بدهی های احتمالی و همچنین جریمه دیر کرد پرداخت اقساط مورد نظر!
در این موارد دادگاه حکم به توقیف خودرو صادر می کند اما زن تنها به اندازه اقساطی که توسط مرد پرداخت شده است صاحب ماشین مورد نظر شده و می توان از محل آن مبادرت به دریافت مهریه نماید و بیشتر از آن همچنان در رهن شرکت خودروسازی باقی می ماند. بنابراین اگر همسر شما دارای یک خودرو است که ۵۰ درصد از اقساط آن پرداخت شده و ۵۰ درصد دیگر پرداخت نشده است شما می توانید به اندازه ۵۰ درصد از ارزش ماشین مورد نظر را برای دریافت مهریه صاحب شوید.
ماشین امرار معاش مرد قابل توقیف نیست
از مهمترین مواردی که در نظام حقوقی جدید باید به آن توجه نمود خارج شدن ماشین از مستثنیات دین است اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که وسایل کار و امرار معاش افراد در زمره مستثنیات دین قرار می گیرند. بنابراین اگر زوج صاحب یک ماشین باشد که با آن امرار معاش میکند و در واقع شغل او محسوب می گردد یا بخش قابل توجهی از فعالیتهای شغلی او را در بر میگیرد نمیتوان حکم به توقیف ماشین برای پرداخت مهریه داد.
نکته قابل توجه این است که اگر ماشین مورد نظر یک ماشین لوکس باشد و فعالیتهای شغلی را بتوان با یک ماشین ساده تر و ارزان تر انجام داد دادگاه حکم به فروش ماشین لوکس و پرداخت مهریه از این طریق می دهد مشروط بر اینکه به اندازه خرید یک ماشین ساده تر با همان قابلیت ها از پول فروش خودرو مورد نظر به مرد تسلیم گردد تا بتواند فعالیت شغلی خود را از سر گرفته و امرار معاش نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.