توقیف اموال و حساب افراد بدهکار
نحوه اقدام برای توقیف اموال و حساب افراد بدهکار با وکیل شاه مرادی : یکی از مهمترین مواردی که در مباحث حقوقی مطرح می شود نحوه شناسایی و توقیف اموال و حساب بدهکاران می باشد. توقیف حساب و اموال افراد بدهکار یک روند قانونی و مشخص دارد. که باید توسط ضابطین و مسئولین ذکر شده در قانون رعایت شود. در غیر این صورت مشمول مجازات و حتی انفصال از خدمت می شوند. با ایجاد مشکلات اقتصادی گسترده در سطح جامعه و همچنین افزایش آمار بدهکاران بانکی و غیربانکی افزایش مراجعه افراد به مشاوره حقوقی توقیف اموال و وکلای حرفه ای در این زمینه را نیز شاهد بوده ایم.
لازم است بدانید که تمامی محکومیتهای مالی از جمله دیه، ضرر و زیان ناشی از جرم، رد مال و امثال آنها جز محکومیت به پرداخت جزای نقدی، مشمول قوانین مندرج در قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و توقیف اموال بدهکار یا مدیون خواهند بود. در این مقاله ضمن بررسی ماده 19 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی به نحوه توقیف حساب افراد بدهکار و همچنین نحوه توقیف اموال آن ها خواهیم پرداخت.
شناسایی حساب و اموال افراد بدهکار
وکیل توقیف اموال : ماده 19 قانون فوق به صورت دقیق و حساب شده به این مسئله پرداخته است. و مهمترین مقوله ای که در مبحث توقیف اموال بدهکاران وجود دارد. (یعنی شناسایی اموال و حساب های بانکی) را مشخص می کند. طبق این قانون روش های ذیل برای شناسایی حساب بانکی افراد بدهکار و در صورت نیاز شناسایی اموال منقول و غیر منقول این افراد تعیین شده است. این روش ها عبارتند از:
- در وهله اول مرجع صادر کننده رای باید به تقاضای طلبکار به بانک مرکزی دستور دهد. که فهرست کلیه حسابهای محکومعلیه (بدهکار) در بانکها و موسسات مالی و اعتباری را برای توقیف به مرجع مذکور تسلیم نماید.
- در وهله دوم به تقاضای طلبکار و دستور مرجع قضایی صادر کننده رای، ادارات ثبت محلی، شهرداری ها و ارگان های مرتبط باید براساس نشانی کامل ملک یا نام مالک پلاک ثبتی ملکی را که احتمال تعلق آن به محکومعلیه وجود دارد برای توقیف به دادگاه اعلام کند.
- لازم است بدانید که طلبکار می تواند با تأمین خواسته قبل از صدور رای دادگاه درخواست توقیف اموال فوق را بدهد.
مجازات عدم معرفی اموال از جانب مدیران و مسئولین ذی ربط
طبق قانون تمام مدیران و مسئولین فعال در سازمان های فوق باید نسبت به معرفی اموال منقول یا غیرمنقول و همچنین نسبت به معرفی حساب های بانکی مدیون در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری اقدام نمایند. در غیر این صورت به انفصال درجه شش از خدمات عمومی و دولتی محکوم میشود.
عدم امکان توقیف مستثنیات دین
در مقوله توقیف اموال و حساب افراد بدهکار به مبحث مستثنیات دین نیز باید توجه کرد. در واقع برخی از وسایل و اسباب کار و زندگی و بخصوص لوازمی که در اختیار خانواده فرد قرار دارند قابل توقیف نمی باشند. بنابراین نمی توان نسبت به اموال ذیل درخواست توقیف داد:
- منزل مسکونی، اسباب و اثاثیه و آذوقه ای که عرفاً در شأن بدهکار و خانواده او شناخته می شود.
- وسایل و اسبابی که برای ادامه کار و کسب درآمد توسط بدهکار نیاز هستند. اعم از وسایلی فنی و مکانیکی یا خودروهایی که برای مشاغل آزاد بکار می روند. یا کتب و سیستم های کامپیوتری که برای انجام تحقیقات عملی و … نیاز هستند.
- تلفن همراه، رهن منزل و مبلغ اجاره ای که برای پرداخت اجاره در منازل استیجاری که عرفاً در شأن شخص است قابل توقیف نمی باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.