وکیل اعتراض ثالث اجرایی + آموزش و نکات ضروری
نحوه اعتراض ثالث اجرایی با وکیل شاه مرادی : قبل از پرداختن به نحوه اعتراض ثالث اجرایی باید به بررسی این موضوع بپردازیم که ثالث اجرایی کیست و منظور از اعتراض ثالث اجرایی چه می باشد؟
در باب این موضوع باید بگوییم که مسئله اعتراض ثالث اجرایی به بعد از قطعیت حکم و در زمان اجرای حکم صادره از دادگاه بازمی گردد. به همین علت به اعتراض ثالث اجرایی شهرت دارد. این مبحث را در ادامه به صورت تفصیلی تر تشریح خواهیم کرد. و در نهایت نحوه اعتراض ثالث اجرایی را بیان می نماییم. با وکیل شاه مرادی همراه باشید..
اعتراض ثالث اجرایی به چه معناست؟
اعتراض ثالث اجرایی ، زمانی مطرح می شود که فرد ثالث خود را صاحب حقی و ذینفع در دعوایی می داند. که بدون حضور او مورد رسیدگی واقع شده و حکم نیز صادر شده است. زمانیکه این شخص بعد از حکم صادره و قطعی شده و در مرحله اجرا از آن مطلع می شود اعتراض ثالث اجرایی مصداق پیدا می کند. و می تواند از طریق مواد قانونی در خصوص اعتراض به اجرای حکم اقدام نماید. قانون گذار در این فرض این حق را برای فرد ثالث در نظر گرفته است. که تحت عنوان اعتراض ثالث اجرایی دوباره دعوا را به جریان بیاندازد و از حقوق خود دفاع کند.
تفاوت های اعتراض ثالث اجرایی با اعتراض ثالث ثبتی
حق اعتراض ثالث اجرایی در قانون اجرای احکام مدنی
حقی که به شخص ثالث این اجازه را می دهد. تا نسبت به اجرای حکم دادگاه اعتراض نماید در قانون اجرای احکام مدنی بیان شده و رسمیت یافته است. طبق این قانون:
اگر شخص ثالث نسبت به مال منقول یا غیر منقول یا وجه نقد توقیف شده اظهار حقی نماید. اگر ادعای مزبور مستند به حکم قطعی یا سند رسمی باشد. که تاریخ آن مقدم بر تاریخ توقیف است. از مال مورد نظر رفع توقیف می شود. در غیر این صورت عملیات اجرایی تعقیب میگردد. و مدعی حق برای جلوگیری از عملیات اجرایی و اثبات ادعای خود میتواند به دادگاه صالح شکایت کند.
حق اعتـراض ثالـث اجرایـی در قانون آیین دادرسی مدنی
وکیل نحوه اعتراض ثالث اجرایی : علاوه بر قانون اجرای احکام مدنی، آیین دادرسی مدنی هم حق اعتراض شخص ثالث به عملیات اجرایی را به رسمیت شناخته است و آن را به این صورت بیان می دارد که:
اگر در خصوص دعواهایی که در دادگاه های حقوقی مطرح می شوند، آرائی صادر شود که به حقوق اشخاص ثالث خللی وارد آورند و این اشخاص یا نمایندگان آن ها در دادرسی که منتهی به رای شده است به عنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته باشند، می توانند نسبت به آن اعتراض نمایند.
شرایط لازم برای پذیرش اعتراض ثالث اجرایی
همانطور که مشخص است در همه موارد نمی توان به اعتراض ثالث اجرایی ترتیب اثر داد. بنابراین رعایت شریط مقرر در قانون برای استماع اظهارات معترض لازم است که عبارتند از:
- ادعای مزبور باید مستند به حکم قطعی یا سند رسمی باشد.
- تاریخ حکم قطعی یا سند رسمی باید مقدم بر تاریخ توقیف مال توسط دادگاه باشد.
وکیل نحوه اعتراض ثالث اجرایی : لازم است بدانید که اگر مال توقیف شده دارای سند رسمی نباشد. یا معترض ثالث اجرایی نتواند سند رسمی ارائه کند. و یه ارائه سند عادی مانند مبایعه نامه اکتفا کند باید مراحل قانونی برای اثبات مالکیت و انتقال سند رسمی را پشت سر بگذارد.
ثالـث اجـرایی چگونه می تواند به عملیات اجرایی اعتراض نماید؟
اکنون به سوال اصلی مقاله بازمی گردیم. نحوه اعتراض ثالث اجرایی به صورت ذیل است:
- در ابتدا باید مرجع صالح رسیدگی به اعتراض ثالث اجرایی را مشخص کنیم. دادگاه صالح جهت رسیدگی به این دعوا، دادگاه صادرکننده رای بدوی می باشد. و نکته بسیار مهمی که در این خصوص وجود دارد این است که حتی اگر نسبت به آن دعوا تجدیدنظر خواهی هم شده باشد. باز دادگاه بدوی باید به این اعتراض رسیدگی نماید.
- طرح این دعوا در قالب فرم دادخواست صورت می گیرد. و معترض ثالث باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نماید. همچنین لازم است تا کپی مصدق مدارک مالکیت خود را به پیوست دادخواست ارائه دهد. اگر مستند مورد ادعای شخص ثالث، حکم قطعی یا سند رسمی باشد. در صورتی که تاریخ مدرک ارائه شده از جانب شخص ثالث، مقدم بر تاریخ توقیف مال باشد، دادگاه حکم به رفع توقیف می دهد. در غیر این صورت اگر مستند مورد ادعای شخص ثالث، سند عادی مثل یک مبایعه نامه باشد، باید در دادگاه بررسی گردد.
- لازم است بدانید که این دعوا بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی و بدون پرداخت هزینه دادرسی صورت می گیرد. دادگاه دستور تشکیل جلسه دادرسی را داده و به بررسی مدرک ارائه شده و استماع اظهارات شهودی که ذیل مبایعه نامه را امضا نموده اند می پردازد. تا ضمن انجام تحقیقات مقدماتی واقعیت امر را کشف نماید.
مشاوره حقوقی دعاوی اعتراض ثالث با وکیل شاه مرادی.
آثار اعتراض ثالث اجرایی
مهمترین اثر دعوای اعتراض شخص ثالث اجرایی، توقیف عملیات اجرایی است. بدین معنا که دادگاه با ارسال رونوشت نامه ای به اجرای احکام، قرار توقیف عملیات اجرایی را صادر می کند و اجرای احکام نیز با ارسال نامه ای قرار توقیف عملیات اجرایی را انجام خواهد داد. البته این قرار همانطور که از عنوان آن پیداست به صورت دائمی نمی باشد. و تا زمان تعیین تکلیف نهایی اعتبار دارد. دستور رفع توقیف همانند قرار توقیف عملیات اجرایی اقدامی موقتی می باشد و قابل اعتراض نمی باشد.
وکیل اعتراض ثالث اجرایی برای رفع توقیف خودرو
بسیار شایع است که فروش خودرو با اعتای وکالت به دیگری ، صورت می پذیرد. در برخی موارد ، طلبکار فروشنده بعد از محکوم نمودن فروشنده بابت دین مستقل اقدام به توقیف خودروی خریدار می نماید. در این مواقع سریعترین راه برای رفع توقیف از خودروی مذبور و اثبات مالکیت وی اعتراض ثالث اجرایی می باشد. که نیاز به رعایت نکات ضروری برای طرح دعوای مذکور است. پیشنهاد می گردد در این خصوص به وکیل متخصص مراجعه نمایید. تا در کوتاه ترین زمان ، رفع اثر از توقیف و اثبات مالکیت صورت پذیرد.
آیا طلبکار می تواند خودروی بدهکار خود را توقیف نماید ؟
بله ، طلبکار به موجب رای محکومیت می تواند اموال بدهکار را توقیف نموده و در نهایت حتی به فروش برساند.
آیا خریدار خودرو که مالک واقعی خودرو می باشد ، می تواند از توقیف خودرو رفع اثر نماید ؟
بله ، به وسیله اعتراض ثالث اجرایی به استناد مدارک مالکیت خود می تواند از توقیف مال مذبور ، رفع اثر نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.