شرایط ازدواج دختر باکره

دختر باکره در چه شرایطی می تواند ازدواج کند ؟ عقد ازدواج قبل از قابلیت صحی – ولایت در نکاح : مطابق با ماده 1041 فانون مدنی عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15 سال شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح .

ولی کیست؟

ولی قهری طفل پدر و جد پدری طفل است. هر یک از پدر یا جد پدری می توانند برای فرزندان خود و همچنین برای زمانی که دیگری فوت شده و خود نیز در قید حیات نیستند. وصی برای اداره امور طفل و نگهداری از او تعیین کنند .

بنابراین هیچ یک از پدر و پدر بزرگ نمی تواند با وجود حیات دیگری وصی برای طفل انتخاب کند. برای مادر یا جد مادری یا اشخاص دیگر ولایتی در نکاح و سایر امور مریوط به طفل نیست. همچنین با توجه به اصل عدم ولایت و عدم قابلیت انتقال ولایت از ولی قهری , در خصوص وصی منصوب از سوی ولی قهری , حکم عدم ولایت وصی است .

شرایط ازدواج دختر باکره

ولی قهری باید وجود مصلحت صغیر در نکاح را اثبات کند و صرف به بار نیامدن مفسده کافی نخواهد بود .

ضمانت اجرایی ازدواج با دختر صغیر :

چنان چه مردی بدون رعایت شرایط موجود در ماده 1041 از  قانون مدنی با دختری که به سن بلوغ نرسیده است ازدواج کند. با استناد به ماده 50 قانون حمایت خانواده به حبس تعزیری درجه شش (شش ماه تا دو سال حبس) محکوم می گردد.

یکی از شرایط ازدواج دختر باکره اجازه ولی می باشد

ازدواج دختر باکره حتی اگر به سن بلوغ رسیده باشد با اجازه پدر یا جد پدری امکان پذیر است، در صورتی که  پدر یا یا جد پدری بدون هیچ دلیل موجهی از دادن اجازه امتناع کنند، اجازه آن ها ساقط شده و  دختر می تواند با معرفی مردی که می خواهد با او ازدواج کند؛ و همچنین شرایط ازدواج و  میزان مهریه ای که بین آن ها مقرر شده ، پس از اینکه از دادگاه خانواده اجازه صادر شد ،به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید, هر گاه دختری به دلایلی غیر از مواقعه (نزدیکی ) بکارت خود را از دست داده باشد.

در حکم باکره خواهد بود و ازدواج وی موقوف به اجازه پدر یا جد پدری اوست. اما ازاله بکارت بر اثر نزدیکی خواه مشروع خواه نا مشروع , ولایت پدر و جد پدری را ساقط می کند و مشروعیت دخول قبل از عقد شرط سقوط ولایت پدر نیست .

 

ازدواج مجدد دختر باکره

در صورتی که ازدواج دختر باکره منحل شود (منجر به طلاق یا فسخ شود ) و او همچنان باکره باشد. ازدواج مجدد او منوط به اذن ولی می باشد .

آیا پدر و جد پدری می تواند پیش از ازدواج از اذن خود رجوع کند؟

اذن پدر و جد پدری پیش از انعقاد عقد نکاح قابل رجوع است .

 

عدم استیذان از ولی قهری (عدم اخذ اجازه از پدر یا جد پدری )

در صورتی که پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشند. و استیذان از آنها نیز عادتا” غیر ممکن باشد و دختر نیز در شرایط خاص و به بیانی دیگر احتیاج به ازدواج داشته باشد. میتواند با کسب اجازه و احراز شرایط خاص از دادگاه خانواده اقدام به ازدواج کند.

 

شما می توانید قبل از اقدام ، پاسخ یا طرح دعوی جهت دریافت مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه تماس حاصل فرمایید .تلفن تماس : 09123939759

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *