وکیل جرائم سایبری ، اینترنتی و رایانه ای
بهترین وکیل جرائم سایبری و اینترنتی – امید شاه مرادی : پیدایش رایانه و در پی آن گسترش نامحدود دنیای مجازی پیامد های مثبت و منفی بسیاری به همراه دارد از جمله این پیامدهای منفی ، پیدایش جرائم نو ظهور اینترنتی می باشد. در ایران نیز با توجه به تخصصی بودن موضوع ، لزوم رسیدگی به این جرائم توسط قضات متخصص امر را طلب می کرد. لذا رسیدگی به این جرائم را بسته به نظر مقام صالح در دادسرا و دادگاه تخصصی قرارداده شده است. بنابراین اشخاصی که درگیر این دسته از پرونده ها می شوند. بهتر است از ابتدای امر پرونده خود را به وکیل کیفری متخصص در جرائم سایبری بسپارند .
تاریخچه جرائم سایبری
به طور کلی می توان گفت از زمان پیدایش کامپیوتر و پس از آن اینترنت ، جرائم سایبری نیز به وجود آمده است. لیکن با توجه به نوع این جرائم و تاریخچه وقوع آن ، می توان به سه نسل دسته بندی نمود:
نسل اول : اینگونه جرایم که تا اواخر دهه ۸۰ میلادی صورت می گرفته عنوان جرایم کامپیوتری را به خود اختصاص میداده. که بیشتر شامل سرقت و کپی برداری از برنامه ها و جرائم علیه حریم خصوصی در کامپیوتر بود. با گسترش تکنولوژی تبادل اطلاعات و ارتباطات بین المللی در دهه ۹۰ و جرائم نسل دوم تحت عنوان جرایم علیه داده ها منجر شد که در آینده تمامی جرایم علیه تکنولوژی ، اطلاعات ارتباطی کامپیوتری ، ماهواره و شبکه های بین المللی تحت عنوان جرم علیه داده ها اطلاق شود .
در اواسط دهه ۹۰ با گسترش شبکه های بین المللی و ارتباطات ماهوارهای نسل سوم جرایم کامپیوتری تحت عنوان جرایم سایبری ( مجازی ) یا جرائم در محیط سایبر شکل گرفته است. با توجه به ماهیت خاص خود بیش از هر زمانی نظامات حقوقی را به خصوص در حقوق جزای ماهوی و حقوق جزای بین المللی و آیین دادرسی دچار چالش های جدی نموده است .
ویژگی های جرائم سایبری
جرائم کامپیوتری اقدامات زیان باری است که از سوی یک کامپیوتر یا شبکه و یا علیه آنها انجام میشود. این جرائم ویژگی های متمایزی نسبت به سایر جرائم کلاسیک دارند. چرا که ماهیت این گونه جرائم به دلیل تکنولوژی پیچیده و بالا ، خصوصیات منحصر به فردی داشته. که میتوان به شیوه ارتکاب آسان. ، خسارت و ضرر های زیاد با حداقل منابع و هزینه ، عدم حضور فیزیکی در محل ارتکاب جرم ، عدم شناسایی جرائم ، در بعضی موارد عدم شناسایی مرتکب و در پاره ای مواقع خصوصیات فراملی بودن جرم را نام برد .
قوانین مرتبط با جرائم سایبری
نظام قانونگذاری ایران با توجه به اهمیت موضوع اقدام به وضع قوانین گوناگونی نموده از جمله : قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم افزارهای رایانه ای ، قانون تجارت بین الملل و قانون جرائم رایانه ای می باشد .
انواع جرائم سایبری
جرائم رایانه ای با توجه به وسعت فضای مجازی ، بسیار گسترده است لذا مهم ترین آن که در قانون جرائم رایانه ای به عنوان قانون مرجع در این مورد است به عناوین ذیل است :
- جرائم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی
- جرائم علیه صحت و تمامیت داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابرات
- سرقت و کلاهبرداری اینترنتی مرتبط با رایانه
- جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی
- هتک حیثیت و نشر اکاذیب
- مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی
وکیل متخصص جرایم رایانه ای
با توجه به اینکه توضیح هر کدام از موارد فوق به علت تخصصی بودن و گستره عظیم آن از حوصله این مقاله خارج است. لذا پیشنهاد می گردد در صورت تمایل با نگارنده این مقاله امید شاهمرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی از طریق راه های ارتباطی مذکور در این وب سایت تماس حاصل نمایید .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.