وکیل دعاوی بانکی

وکیل دعاوی بانکی : اکثریت افراد جامعه در طول زندگی خویش روابط مختلفی با بانک دارند که همین امر موجب وقوع دعاوی متعددی از سوی مشتریان بانک ها علیه بانک متبوع یا برعکس آن پیش می آید ، در این مقاله سعی بر آن شده اختصاراً به بیان اهم این دعاوی پرداخته شده است ، لیکن قبل از ورود به موضوع به عرض می رساند قبل از هر گونه اقدامی به جهت اهمیت این گونه دعاوی از حضور و مشاوره وکیل بانکی بهره مند گردید .

دعاوی بانک علیه مشتریان توسط وکیل دعاوی بانکی

اول ) دعوای مطالبه طلب از سوی بانک :

این دعاوی در صورتی مطرح می گردد که وثایق و تضمینات جهت وصول مطالبات بانک کافی نباشد ، در این صورت بانک می تواند در مقام مطالبه طلب دادخواستی به طرفیت ضامن و مدیون اصلی تقدیم دادگاه صالح نماید ، مرجع صالح به رسیدگی در این خصوص یکی از سه دادگاه عمومی و حقوقی محل انعقاد عقد ، محل پرداخت دین یا محل اقامت خوانده می باشد .

دوم ) دعوای مطالبه ارز خارجی :

در مواردی که بانک به مشتری خود ، وام ارزی یا ارز بابت گشایش اعتبار داده و یا معوض آن را از بانک مرکزی دریافت ننموده است .

سوم ) تقاضای اجراییه از اجرای ثبت :

نظر به اینکه اصولاً تمامی تضمینات و وثایق بانکی به صورت اسناد رسمی تنظیم می شود و از سوی دیگر حتی قرارداد های عادی فی مابین مشتری و بانک در حکم اسناد لازم الاجراء می باشد ، بانک می تواند در مواردی که مشتری از قرارداد تخلف نموده یا اقساط خویش را به موقع پرداخت ننماید ، اقدام به اخذ دستور اجرا و مزایده اموال وثیقه ای می نماید . مرجع صالح جهت صدور اجراییه ؛ چنانچه سند رسمی باشد ، دفترخانه اسناد رسمی تنظیم کننده قرارداد مطابق آیین نامه نحوه اجرای اسناد لازم الاجراء ، خواهد بود ؛ در صورتی که سند عادی باشد نیز واحد اجرای اداره ثبت محل تنظیم سند این وظیفه را برعهده دارد .

وکیل دعاوی بانکی

دعاوی مشتریان علیه بانک

الف ) دعوای فک رهن :

این دعوا زمانی مطرح می گردد که علی رغم باز پرداخت وام از سوی مشتری ، بانک بدون دلیل موجه قانونی از فک رهن به موقع سند رهنی استنکاف نماید ، مرجع صالح به رسیدگی در خصوص این دعوا دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع مال غیر منقول می باشد .

ب) دعوای الزام به ارائه مفاصای وام :

زمانی این دعوا از سوی مشتری مطرح می گردد که وی معتقد باشد محاسبه وام و سود آن از سوی بانک مطابق مقررات بانکی نبوده یا متضمن اشتباه است ، این دعوا یک دعوای غیر مالی بوده و مشتری بایستی تقاضای کارشناسی جهت بررسی امر را از دادگاه نماید ، مرجع صالح به رسیدگی نیز دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع بانک می باشد .

ج ) دعوای استرداد ارائه یا سایر اسناد :

در صورتی مطرح است که بانک بدون وجود دلیل قانونی و بر خلاف قوانین از استرداد اسناد تضمینی به مشتری خودداری نماید ، این دعوا در دادگاه عمومی حقوقی محل اقامت خوانده ( محل وقوع بانک ) مطرح می گردد .

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به قسمت های دیگر این وب سایت مراجعه نمایید .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *