مشاور حقوقی زنای به عنف و تجاوز

مشاور حقوقی زنای به عنف و تجاوز : تجاوز جنسی یکی از وحشیانه ترین جرائمی است که در تمام جوامع بشری در طول تاریخ به وقوع پیوسته است و همواره موجب جریحه دار شدن عواطف عموم می گردد ، همین امر باعث شده یکی از شدیدترین مجازات ها در قوانین کیفری تمامی کشورها مربوط به جرم تجاوز باشد .

تجاوز جنسی یا به عبارتی زنای به عنف در کشور ما در صورتی متصور است که بین مرتکب و مجنی علیه علقه زوجیت وجود نداشته باشد ، به عبارت دیگر چنانچه مردی بدون رضایت همسرش اقدام به بر قراری رابطه جنسی با وی نماید ؛ تجاوز محسوب نمی گردد ، حال آنکه در بسیاری لز کشور های پیشرفته این موضوع نیز مورد توجه قانونگذار قرار گرفته است . با توجه به اهمیت موضوع و تاثیری که این عمل شنیع بر جسم و ذهن مجنی علیه دارد ، ایجاب می نماید که وی در این راه از همراهی و حمایت وکیل تجاوز بهره مند گردد .

عوامل موثر در زنای به عنف

در بررسی علل وقوع جرم زنای به عنف با مفروض گرفتن تأثیر جدی تمایلات جنسی ابتدا به بررسی نقش عوامل فردی یا شخصی پرداخته و سپس عوامل بیرونی یا غیرمستقیم را تحت عنوان عوامل اجتماعی و فرهنگی مؤثر در افزایش میزان وقوع این جرم مورد بحث قرار می‌دهیم.

مشاور حقوقی زنای به عنف و تجاوز

مشاور حقوقی زنای به عنف و تجاوز

عامل مستقیم

منظور از عوامل شخصی عواملی است که مربوط به شخص بزهکار بوده و به عبارتی از خصوصیات فردی و شخصیتی وی محسوب شده و یا به طور مستقیم در گرایش او به سمت این بزه تأثیر داشته است . این عوامل را می‌توان شامل دو دسته عوامل روانی شخصیتی و اختلالات جنسی تقسیم‌ بندی کرد .

عامل غیر مستقیم

امروزه هیچ‌کس نقش مؤثر و پررنگ محیط اجتماعی و ارتباطات پیرامونی افراد را در بزهکاری آنها انکار نمی‌کند. دورکیم علت همه رفتارهای غیرعادی را در محیط اجتماعی جستجو می‌کند . برخی چون لاکاسانی در این راستا چنان افراط کرده‌اند که می‌گویند : تمام مردم دنیا به استثنای جنایتکاران ، مقصرند . به عقیده برخی جامعه شناسان تیپ خاصی از بزهکاران تحت عنوان گروه ستیزه‌ جو وجود دارند که به جرائم هتک‌ ناموس می ‌پردازند و آن را وسیله ‌ای برای برقراری پایگاه اجتماعی قرار می ‌دهند . شاخص‌های اقتصادی و فرهنگی محیط زندگی ، میزان آموزش و آگاهی و درک روابط صحیح اجتماعی ، نابسامانی ‌های محیط خانواده مثل طلاق و اعتیاد والدین و مسائلی از این دست تأثیر بسزائی در شکل ‌گیری شخصیت اجتماعی بزهکار دارد .

پیشگیری از جرم زنای به عنف

امروزه پیشگیری از وقوع جرم ، محور اصلی مطالعات و بحث ‌های صاحب نظران در علوم جنایی و یکی از مهم‌ترین اهداف یک سیاست جنایی کارآمد است . دریک تقسیم‌بندی کلی به پیشگیری اجتماعی و پیشگیری وضعی (موقعیت مدار) تقسیم می‌ شود که به شرح ذیل است

پیشگیری اجتماعی

در پیشگیری اجتماعی مهم‌ترین تأکید، شناخت علل فردی و اجتماعی جرم و بر‌طرف کردن آنها می‌باشد. این دیدگاه که با پیشگیری نخستین یا اولیه از جرم منطبق است (مدعی مبارزه با علت و خشکاندن ریشه جرم است)

پیشگیری وضعی

پیشگیری وضعی یا موقعیت‌مدار رویکرد نسبتاً جدیدی است که در آن با اتخاذ تدابیری که بر موقعیت‌های محیطی و زمینه‌ساز جرم یا به عبارت بهتر، وضعیت پیش‌جنایی محیطی تأثیر می‌گذارد ،سعی می‌شود قصد و اراده مجرم را بدون اثر کند. در این دیدگاه کنترل و ابتکار‌، جای مجازات و انفعال را می‌گیرد و با اتکا به آماج جرم ( بزه ‌دیده ) ، سعی در پیشگیری از تجاوز به آن می‌شود بدون پرداختن به مجرم ، سعی در بالا بردن امنیت آماج جرم و سخت کردن دستیابی به آن و بالا بردن هزینه ارتکاب جرم است و به همین جهت شاید بهتر باشد آن را از جمله راه‌های پیشگیری از بزه ‌دیدگی دانست تا پیشگیری از جرم .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *