آیا مخالفت شوهر با کار کردن و شغل زن قانونی است ؟
مخالفت شوهر با شغل زن آیا مرد می تواند مانع کار کردن زن شود؟ مرد چگونه می توند مانع کار کردن همسر خود شود ؟در قانون مدنی در مورد مخالفت شوهر با شغل همسر خود بیان شده که : شوهر می تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد ، منع کند .
مخالفت شوهر با شغل زن و کار کردن او
مرد باید ثابت کند که شغل زن خلاف مصالح یا حیثیت خانوادگی است . البته در خصوص مشاغل ذاتاً نامشروع ، نیازی به اثبات از طرف مرد نیست .
در خصوص پذیرش سمت قیمومت از جانب زن ، شوهر برای مخالفت خود نیازی به ارائه دلیل ندارد. چنانچه زن پیش از نکاح به حرفه مذکور اشتغال داشته و شوهر نیز به آن رضایت ضمنی داشته. شوهر باز هم می تواند پس از عقد با وجود شرایط موجود مانع از اشتغال زن شود .
مخالفت شوهر با شغل زن
زن تنها در صورتی از کار خود منع می شود که شغل وی منافی مصلحت خانواده و حیثیت وی باشد .
آیا مخالفت مرد در شغل زن تأثیری در معاملات زن دارد ؟
مخالفت مرد در خصوص قراردادهایی که زن در مورد اموال خود ، منعقد کرده است تأثیری نخواهد داشت . زیرا زن در امور مالی خود استقلال داشته و منع وی از اشتغال از سوی شوهر ، تأثیری در صحت معاملات وی ندارد .
در صورتی که زن حکم دادگاه را اجرا نکند ، دادگاه می تواند به درخواست مرد ، جهت الزام زن به رها کردن شغل ، برای هر روز تأخیر در اجرای حکم ،جریمه تعیین کند تا به مرد پرداخت شود .
آیا کارفرما می تواند قرار داد کار را خاتمه یافته تلقی کند ؟
کارفرما نمی تواند به صرف مخالفت شوهر ، پیش از صدور حکم قطعی دادگاه مبنی بر منع زن به اشتغال ، قرارداد را خاتمه یافته تلقی نماید. چرا که طبق ماده 18 قانون حمایت خانواده مصوب 1353 ، منع زن از اشتغال منوط به تأیید دادگاه است .
آیا زن هم می تواند مرد را از اشتغال منع کند ؟
زن هم می تواند با رعایت شرایط ماده 1117 ، شوهر را از اشتغال به کار منع کند. مشروط بر اینکه اختلالی در امر معیشت خانواده ایجاد نشود .
جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره حقوقی با ما تماس بگیرید . تلفن تماس : 09123939759
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.