وکیل ابطال اجراییه ثبت و توقیف عملیات اجرایی ثبتی

روش های توقیف عملیات اجرایی ثبت و ابطال اجراییه ثبت با وکیل شاه مرادی : اسناد لازم الاجرا و همچنین اسناد رسمی تعهد آور ؛ مانند چک ، سند ازدواج ، قرارداد تسهیلات بانکی که از مهم ترین اسناد لازم الاجرا هستند. و اسناد رهنی و سند رسمی تعهد پرداخت وجه ، که نمونه های اسناد رسمی تعهد آور هستند از طریق اجرای ثبت قابل وصول هستند .

چنان چه شخصی به عنوان ذی نفع ، چک یا سند رسمی طلبی را در اختیار داشته باشد. فرض بر مدیون یا متعهد بودن طرف مقابل ، سند خواهد بود و به ذی نفع این اجازه داده شده است. که بدون مراجعه به محاکم قضایی و طی کردن پروسه ی طولانی قضایی ، به مرجع تنظیم کننده سند یا اداره ثبت مربوطه مراجعه و با اخذ دستور اجرا ، صدور اجراییه را درخواست کند.

وکیل ابطال اجراییه ثبت در تهران

چنان چه دستور اجرا مخالف مفاد سند و یا خلاف قانون باشد ، متعهد یا شخص ثالثی که با صدور دستور اجرا متضرر می شود. می تواند به عملیات اجرایی اعتراض کند و درخواست توقیف و ابطال عملیات اجرایی را خواستار شود.

مثلاً ممکن است شخصی ملکی را با مبایعه نامه عادی خریداری کند و بعد از آن شخص ثالثی چک فروشنده را برگشت بزند. و از طریق اجرای ثبت ، اقدام به توقیف ملک فروخته شده کند. در چنین حالتی خریدار ملک به عنوان ذی نفع می تواند ، دادخواست توقیف و ابطال عملیات اجرایی را به استناد مبایعه نامه عادی تقدیم کند.

وکیل ابطال اجراییه ثبت

بنابراین در درخواست توقیف عملیات اجرایی بایستی دادخواست ابطال اجراییه نیز صادر شود و توقیف عملیات اجرایی به تنهایی قابل پذیرش نیست. اما دادخواست ابطال اجراییه به تنهایی قابل پذیرش است. و در صورتی که تقاضای ابطال اجراییه به تنهایی باشد. عملیات اجرایی متوقف نمی گردد.

وکیل امور ملکی : اگر ادعای معترض به عملیات اجرایی ثبت ، مستند به سند رسمی و یا حکم قطعی دادگاه باشد. اداره ی اجرای ثبت به اعتراض رسیدگی می کند. و در این خصوص تصمیم لازمه گرفته می شود و چنان چه مستند اعتراض به عملیات اجرایی ، سند عادی باشد. مرجع رسیدگی به این دعوا دادگاه عمومی است .

مرجع صالح به رسیدگی دادخواست توقیف عملیات اجرایی ثبت و ابطال اجراییه ثبت

مطابق با ماده 2 قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت و دفاتر رسمی مصوب 1322 ، مرجع رسیدگی به دعاوی ناشی از دستور اجرای اسناد رسمی ، دادگاه صلاحیت دار محلی است. که در حوزه ی آن دستور اجرا داده شده است .

اجرای رأی

در مورد توقیف عملیات اجرایی با صدور دستور توقیف ، اجرای عملیات مورد اعتراض متوقف می شود. و پس از آن دادگاه به موضوع ابطال اجراییه رسیدگی می کند و چنان چه به نظر دادگاه ، ارکان عملیات اجرایی دچار خلل باشد. رأی بر ابطال آن صادر می کند. پس از قطعیت ، نسخه ای از رأی برای اداره ثبت یا دفتر خانه فرستاده می شود تا از آن رفع اثر شود .

تفاوت ابطال اجراییه های ثبت و دادگستری

ابطال اجراییه به طور خاص مربوط به اجرائیه های صادر شده از دوایر اجرائیات ثبت و در خصوص اسناد لازم الاجرا است. بعد از صدور اجراییه از سوی دادگاه باید از طرق فوق العاده اعتراض به رای مانند اعاده دادرسی، فرجام خواهی و اعتراض شخص ثالث اجرای رای را متوقف نمود.

در این خصوص مواردی نیز وجود دارند که با موارد فوق متفاوت است مثل اعتراض ثالث اجرایی (که در جای خود توضیح داده شده است.) و یا مواردی که منجر به اصلاح اجراییه میگردد. (بطور مثال محکوم به و یا آدرس به اشتباه درج شده است).

خوانده در دعوای ابـطال اجـراییه ثـبت

بعضا دیده شده که محاکم خوانده قرار دادن اداره اجرای ثبت را ضروری نمی دانند اما بهتر است که هم اداره اجرای ثبت و هم متقاضی اجرا را خوانده قرار دهیم.

مالی یا غیر مالی بودن دعوای ابطال اجراییه ثبت

باید توجه کرد که در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد اما محاکم قضایی معمولا دعوای ابطال اجراییه را دعوی مالی دانسته و طرح آن را مستلزم پرداخت ۳.۵ درصد مال موضوع اجراییه به عنوان هزینه دادرسی در نظر می گیرند.

خواسته دعوی ابطـال اجرایـیه ثبـت

برای ابطال اجراییه باید در ستون خواسته توقیف عملیات اجرایی و ابطال اجراییه درج گردد. همچنین اگر تغییری در مال موضوع رخ داده، اعاده به وضع سابق نیز باید به عنوان خواسته ذکر گردد.

باید توجه داشت که ابطال عملیات اجرایی اصطلاح نادرستی است. ابطال متوجه خود اجراییه است. و برای عملیات اجرایی باید از واژه توقیف استفاده کنیم.

همچنین درج عنوان توقیف عملیات اجرایی به تنهایی موجب رد دادخواست خواهد شد. و توقیف عملیات اجرایی باید به همراه ابطال اجراییه مطرح شود.

09127357077

1 پاسخ
  1. ابراهیمی
    ابراهیمی گفته:

    درود بر شما … ممنون که اینقدر صادقانه عالی ساده و درست راهنمایی کردید. استفاده کردم

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *