چگونه وکالت بلاعزل در طلاق بگیریم؟

چگونه وکالت بلاعزل در طلاق بگیریم؟ یکی از چالش برانگیزترین مباحثی که در حقوق اسلامی و به تبع آن در نظام حقوقی ایران مشاهده می شود مسئله طلاق است. که به صورت ذاتی در اختیار مرد بوده و صرفاً می تواند به صورت وکالتی در اختیار زن قرار بگیرد. این مسئله با عنوان حق طلاق شناخته می شود. و قوانین ریز و درشت بسیار زیادی در خصوص آن وجود دارد که متاسفانه حتی بسیاری از زنان جامعه نیز از آن آگاهی ندارند.

متأسفانه امروزه بسیاری از خانم ها انگیزه ای برای ادامه زندگی مشترک ندارند و مشکلات زیادی را در روابط زناشویی تجربه می کنند. اما با چالش عدم حق طلاق مواجه شده و حتی در صورت داشتن وکالت در طلاق نیز قادر به اجرای این حق نمی باشند. به اجرا گذاشتن مهریه تنها راه حلی است که به ذهن این زنان می رسد تا بتوانند مرد را مجبور کنند تا به طلاق راضی شود. اما مطالبه مهریه نوعی اهرم فشار به حساب می آید و غالباً باعث از بین رفتن حرمت باقی مانده میان زوجین می گردد.

وکالت در طلاق یا حق الطلاق چیست؟

طلاق طبق نظام اسلامی حقی است که در اختیار مرد می باشد. حال زن می تواند در زمان عقد نکاح یا در خلال زندگی مشترک و در دفتر اسناد رسمی، وکالت در طلاق را دریافت کند. در واقع زمانیکه زن حق طلاق می گیرد به معنای از بین رفتن حق مرد مبنی بر طلاق نمی باشد. بلکه زن نوعی وکالت دریافت می کند تا هر زمان که خواست یا در صورت مشروط بودن وکالت در طلاق، طبق شرایط خاصی بتواند از جانب مرد درخواست طلاق دهد و خود را مطلقه کند. آنگونه که پیداست این حق به صورت قطعی در مالکیت زن قرار نمی گیرد.

وکالت بلاعزل در طلاق

حق طلاق اگر ضمن عقد لازم همانند عقد نکاح واگذار گردد از بار حقوقی بیشتری برخوردار است تا زمانی که در دفتر اسناد رسمی به همسر اعطا می شود. بنابراین بهترین کار ممکن این است که وکالت در طلاق را در زمان عقد نکاح به دست آورید البته به ندرت پیش می آید که مردان جامعه بدون هیچ دلیل خاصی حاضر به پذیرش این شرایط شوند. باتوجه به اینکه زن با داشتن حق طلاق امکان دارد باز هم نتواند طلاق بگیرد. این سوال مطرح می شود که چگونه وکالت بلاعزل در طلاق بگیریم؟

وکالت بلاعزل در طلاق

منظور از وکالت بلاعزل این است که زن تا زمان حضور در زندگی مشترک اجازه درخواست طلاق را داشته باشد و تحت هیچ شرایطی نتوان این حق را از او سلب نمود. امروزه یکی از شرایطی که باعث می شود تا زنان جامعه نتوانند حق طلاق را اجرا کنند وکالت معلق یا مشروط در این زمینه است. بدین صورت که در دفترخانه اسناد رسمی امضا نمایند که اگر مرد حق طلاق را به زن بدهد زن هم مهریه را بذل می کند. در این شرایط نوعی حق طلاق مشروط ایجاد می شود که مرد می تواند با پذیرش پرداخت مهریه به راحتی آن را بلا اثر نماید.

در زمان امضای این قرارداد واژه و عبارت بلاعزل بسیار حائز اهمیت است . بهتر است حق طلاق در یک برگه رسمی و با حضور دو شاهد عادل امضا گردد . از ضم وکیل هم استفاده نگردد چرا که استفاده شما از حق طلاق را به حالت معلق درمی آورد و ضامن دیگر این نوع وکالت نیز باید به طلاق شما رضایت دهد. بنابراین در ابتدا یک مشاوره حقوقی اصولی در این زمینه دریافت نمایید و سپس سند مربوطه را امضا نمایید. استفاده از واژه ها و اصطلاحات وکالت بلا عزل و تام بدون حق اختیار ضم وکیل در طلاق برای داشتن یک حق طلاق اصولی لازم می باشد.

طلاق از جانب زنی که دارای حق الطلاق بلاعزل است

زنانی که دارای حق طلاق هستند باید درخواست خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی به جریان انداخته و حتی در جلسات مشاوره ای که در بهزیستی برگزار می شود شرکت کنند. در واقع تفاوتی ندارد شما حق طلاق دارید یا خیر! درهر صورت زنانی که درخواست طلاق می دهند نیاز به صدور حکم طلاق دارند. و این امر نیاز به دریافت گواهی عدم امکان سازش دارد. در این خصوص بهتر است .

با توجه به رویه و قانون موجود زنانی که حق طلاق داشته و قصد اعمال این حق را دارند الزاماً باید از جانب همسر خود وکیل خانواده اختیار نمایند. و بدون حضور وکیل انجام طلاق امکان پذیر نیست بنابراین ناگفته پیداست بهتر است به وکلای متخصص در طلاق مراجعه نمایند .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *