وکیل مطالبه اجاره بها از مستاجر

وکیل مطالبه اجاره بها ، نحوه اقدام برای گرفتم اجاره بها از مستاجر : با توجه به افزایش روابط قراردادی میان انسان ها نیاز است تا از قواعد حاکم بر این قردادها و چگونگی رفع مشکلات و مسائل حقوقی که در خصوص هر کدام از آن ها ایجاد می گردد آگاه شویم.

یکی از این قراردادها که به وفور در جامعه منعقد می گردد قرارداد اجاره می باشد. که با عنوان اجاره نامه نیز شناخته می شود. یکی از مهمترین مسائلی که در خصوص روابط موجر و مستاجری پیش می آید. مسئله عدم پرداخت اجاره بهاست که در بسیاری از موارد یک موجر را به سمت گرفتن وکیل مطالبه اجاره بها سوق می دهد .

مطالبه اجاره بها از مستاجر

لزوم پرداخت اجاره بها

مالی که به عنوان ملک استیجاری در اختیار مستاجر قرار می گیرد مال الاجاره نام دارد. مال الاجاره در قبال استفاده از ملک به موجر پرداخت می شود. بنابراین مستاجر موظف است در تاریخ مقرر نسبت به پرداخت اجاره بها اقدام کند و اگر از انجام این مهم سرباز زند . شرایط لازم را برای موجر یا همان مالک فراهم می کند تا از طریق مراجع قضایی اقدام به طرح دعوا نماید .

مطالبه اجرت المثل و اجرت المسمی

شما با توجه به اینکه در قرارداد اجاره مبلغ اجاره بها را قید کرده باشید یا خیر باید درخواست مطالبه اجرت المسمی یا اجرت المثل را بدهید. تفاوت این دو به معیین بودن هزینه اجرت المسمی و نیاز به کارشناسی برای تعیین اجرت المثل است. اگر در قرارداد مبلغ اجاره قید نشده باشد یا مدت اجاره به اتمام رسیده باشد. اما مستاجر از تخلیه ملک خودداری نکند باید برای مطالبه اجاره بها، هزینه کارشناسی را هم پرداخت کنید .

حال اگر در همان ابتدای امر و در قراردادی که شرایط صحت قراردادها را دارد میزان اجاره بها مقرر شده باشد. شما باید اجرت المسمی را درخواست کنید که دیگر نیازی به نظریه کارشناسی نمی باشد .مبلغ مذکور با توجه به اجاره بهایی که تعیین شده است قابل تشخیص می باشد. برای تسلط بر این مسئله می توانید از مشاوره حقوقی و وکیل مطالبه اجاره بها کمک بگیرید.

مطالبه اجور معوقه

از لحاظ قانونی شما می توانید برای عدم پرداخت یک اجاره بها نیز به مراجعه قانونی مراجعه کنید اما اصولاً کمتر کسی این کار را انجام می دهد چرا که علی الاصول مراجع قانونی نیز سعی می کنند. فرد را به مراعات کردن با مستاجر وادار کنند. البته با توجه به اینکه اصولاً املاک استیجاری دارای مبلغی بابت رهن یا همان پول پیش هستند بسیاری از مراجع درخواست می کنند تا مبلغ مورد نظر را از پول پیش خانه کم کنید. به همین علت بهتر است برای یک یا حتی دو ماه نیز به دادگاه نروید.

اگر کار به عدم پرداخت اجاره بها به مدت سه ماه رسید می توانید ضمن مراجعه به وکیل مطالبه اجاره بها. درخواست اجور معوقه را از هم از مراجع ذی صلاح داشته باشید. در این حین می توانید دادخواست تخلیه ملک را نیز با اثبات عدم پرداخت اجاره بها به مدت سه ماه تحویل همان مرجع نمایید.  اشراف به این موضوع نیازمند مشورت با وکیل مطالبه اجاره بها یا وکیل ملکی است.

لازم به ذکر است تفاوت حکم تخلیه با دستور تخلیه در مقالات دیگر در این وب سایت توضیح داده شده است .

نحوه مطالبه اجاره بهای معوقه با وکیل

ممکن است دادگاه راه حل های مختلفی را برای مطالبه اجور معوقه پیش روی شما بگذارد. اگر مدت اجاره نامه تمام شده است و قرارداد شما نیز دارای شرایط صحت قراردادهاست می توانید درخواست دستور تخلیه بدهید. در این شرایط باید پیش پرداخت خانه یا ملک استیجاری را به دادگاه تقدیم نمایید. دادگاه مبلغ اجور معوقه و هزینه کارشناسی یا سایر هزینه های پرداخت شده توسط شما را از ودیعه مسکن کم کرده و بقیه را به مستاجر تحویل میدهد. البته مشروط بر اینکه ملک را تخلیه کرده باشد.

ممکن است مبلغ ودیعه از اجور معوقه کمتر باشد در این خصوص مستاجر محکوم به پرداخت مابه التفاوت می شود و اگر از پرداخت آن سرباز بزند در دادگاه محکوم می گردد. البته وی می تواند درخواست اعسار بدهد که پذیرش یا رد آن به قوانین موجود در خصوص اعسار مطلق یا نسبی باز می گردد. البته اگر مستاجر دارای اموالی باشد که خارج از مستثنیات دین هستند دادگاه می تواند از محل آن ها مبادرت به پرداخت اجور معوقه نماید.

مرجع صالح برای رسیدگی به مطالبه اجاره بها

اغلب دعوای راجع به قرارداد اجاره و روابط موجر و مستاجر در شورای حل اختلاف محلی که ملک واقع شده است رسیدگی می شود. چرا که اصولاً مبالغ مورد اختلاف کمتر از 20 میلیون تومان هستند. و رسیدگی به دعاوی مربوطه که مبلغ آن ها کمتر از 20 میلیون تومان باشد. در حوزه صلاحیت شورای حل اختلاف محلی است.

البته اگر مبلغ مورد نظر بیش تر از این میزان باشد. می توانید در دادگاه حقوقی محل وقوع ملک نیز مطالبه اجور معوقه را داشته باشید. برای اطلاع از سایر حقوق و قوانین حاکم بر این امر حتما به وکیل مطالبه اجاره بها مراجعه نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *