وکیل مالیاتی

وکیل امور مالی و مالیاتی : مالیات یکی از مهمترین ارکان اقتصاد در تمام جوامع است. این بخش از اقتصاد دارای قوانین بخصوصی می باشد و نمی توان انتظار داشت عامه اجتماع از قواعد و اصول حاکم بر آن آگاه باشند. وکیل مالیاتی فردی است که به علت دانش و تجربه بالا به تمامی قوانین و مقررات مالیاتی اشراف داشته و می تواند دفاع از پرونده های مالیاتی را نیز برعهده بگیرد.

باتوجه به اینکه تعداد اندکی از وکلای داخلی به عنوان وکیل مالیاتی فعالیت می کنند و بسیاری از صاحبان کسب و کارها نیز به کمّ و کیف فعالیت آن ها آشنایی ندارند تصمیم گرفته ایم در این مقاله به بررسی این موضوع بپردازیم که اصولا وکیل مالیاتی کیست و در چه زمینه ای فعالیت می کند. پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

وکیل مالیاتی

وکیل مالیاتی کیست؟

وکیل مالیاتی نیز همانند سایر وکلای دادگستری و قوه قضاییه، مجوز لازم برای پذیرش وکالت را دارد اما در زمینه دفاع از پرونده های مالیاتی به تبحر خاصی دست پیدا کرده و در طول فعالیت خود توانسته است رضایت موکلان را به بهترین نحو ممکن به دست آورد. افرادی که باید مالیات پرداخت کنند ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشند. در هر صورت امکان پذیرش وکالت این اشخاص توسط وکیل مالیاتی وجود دارد.

عملکرد وکیل مالیاتی چگونه است؟

شاید از خود بپرسید زمانیکه ملزم به پرداخت مالیات هستید چرا باید وکیل مالیاتی بگیرید؟ پاسخ این سوال کاملاً واضح است. قوانین موجود در زمینه اخذ مالیات بسیار منعطف هستند و تبصره های بسیاری مبنی بر امکان تخفیف در مالیات پرداختی نیز وجود دارد. حتی می توان با توسل به قوانین سایر عرصه ها همانند حقوق تجارت و حقوق مدنی مبادرت به کاهش شدید میزان مالیاتها نمود. در برخی از موارد امکان معافیت از پرداخت مالیات نیز وجود دارد.

وکیل متبحر در زمینه پرداخت مالیات می تواند شرایط مناسبی را برای کاهش میزان مالیات، معافیت از مالیات و یا تعویق در پرداخت مالیات و حتی امکان تقسیط مالیات فراهم نماید. در بیان اهمیت و لزوم استخدام وکیل برای مالیات همین کافی است که بدانیم بزرگ ترین و موفق ترین شرکت ها و تاجران جهان از یک یا چند وکیل مالیاتی برای بررسی پرونده های مربوطه کمک می گیرند.

قوانین مالیاتی و اجرای آن ها

همانطور که در مباحث قبل بیان کردیم افرادی که ملزم به پرداخت مالیات می شوند در دو دسته مجزا قرار می گیرند:

  1. اشخاص حقیقی
  2. اشخاص حقوقی

قوانین مالیاتی برخلاف تصور برخی از افراد صرفاً به یک یا چند سال بعد از شروع فعالیت مرتبط نمی باشد بلکه افراد باید از همان بدو شروع تجارت و کسب و کار از طرق مختلف امکان پرداخت مالیات و یا تعهد به پرداخت مالیات را فراهم کنند. این مسئله را در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی تشریح می کنیم.

پرداخت مالیات توسط اشخاص حقیقی

همانطور که می دانید منظور از اشخاص حقیقی، انسان های واقعی هستند. این افراد در قالب های مختلفی ملزم به پرداخت مالیات می شوند اما تجارت و کسب و کار مهمترین علل پرداخت مالیات توسط این افراد است که در قالب تاجر یا سرمایه دار شناخته می شوند. اشخاص حقیقی علاوه بر الزام به ثبت نام گواهی ارزش افزوده و تمدید آن در بازه های زمانی شش ماهه یا یک ساله، با توجه به قوانین مالیاتی ملزم به تکمیل اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال مالی و ارسال آن ظرف بازه زمانی از ابتدای فروردین تا نهایتاً پایان خرداد سال بعد هستند .

پرداخت مالیات توسط اشخاص حقوقی

منظور از اشخاص حقوقی شرکت ها و موسسات غیر تجاری هستند که از لحاظ حقوقی دارای شخصیت مستقلی می باشند و می توانند همانند اشخاص حقیقی دارای برخی حقوق و وظایف باشند. این اشخاص نیز به عنوان مودیان حقوقی شناخته شده و بر اساس قانون پس از تأسیس و ثبت در مرجع ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری، موظف به انجام برخی تکالیف و وظایف در موعد مقرر هستند.

برخی از مهمترین وظایف و تکالیف اشخاص حقوقی عبارت است از:

  • تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی در مرحله ثبت و تأسیس
  • پلمپ دفاتر قانونی شرکت و تحریر آن مطابق با اصول و مقرارت تعیین شده در این زمینه
  • ثبت نام گواهی مالیات بر ارزش افزوده و تمدید آن در بازه های زمانی مختلف که در قوانین و آیین نامه های مربوطه درج شده اند.
  • تکمیل اظهارنامه مالیاتی به عنوان مهمترین اقدام شخص حقوقی در راستای پرداخت مالیات، عملکرد سال مالی و ارسال آن ظرف بازه زمانی ابتدای فروردین تا نهایتاً پایان تیر سال بعد.

انجام تمام این موارد می تواند توسط وکیل امور مالیاتی صورت گیرد. دقت کنید که وکیل مالیاتی صرفاً برای پذیرش پرونده های مربوط به پرداخت مالیات نیست و شما می توانید صرفاً برای دریافت یک مشاوره حقوقی اصولی در این زمینه به او مراجعه کنید. بنابراین فعالیت مورد نظر به عنوان مشاوره حقوقی مالیاتی شناخته می شود و تاثیر بسیار زیادی در افزایش آگاهی شما در خصوص قوانین مالیاتی خواهد داشت.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *