وکیل شرکت تجاری و موسسات

وکیل مسسات و شرکت های تجاری در ایران + پیگیری کلیه امور مربوطه در مراجع قضایی : شخص حقوقی موضوع حقوق خصوصی به دو دسته اصلی شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری تقسیم می گردد. شرکت های تجاری زمانی طبق تعریف مواد یک ، دو و سه قانون تجارت تاجر هستند. که به فعالیت های تجارتی برای کسب سود و منفعت می پردازند. این شرکت ها عبارتند از:

  • شرکت با مسئولیت محدود
  • تضامنی
  • مختلط غیر سهامی
  • مختلط سهامی
  • نسبی
  • سهامی عام
  • سهامی خاص
  • شرکت تعاونی

می باشد . امروزه با توجه به گستردگی و تنوع فعالیت های تجارتی حضور و اخذ مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل امور ثبتی و مسلّط بر قوانین تجاری ، در شرکت های تجاری امری ضروری می باشد .

تعریف موسسه انتفاعی و غیر انتفاعی

موسسه انتفاعی :

به مواردی اطلاق می گردد که هدف شخص حقوقی از ثبت و تشکیل موسسه ، کسب سود و منفعت باشد، مانند موسسات آموزش عالی انتفاعی.

موسسات غیر انتفاعی :

به اشخاص حقوقی اطلاق می گردد که اصولاً برای انجام امور عام‌المنفعه ، فرهنگی یا خیریه تشکیل می گردند .

وکیل شرکت های تجاری

تفاوت شرکت از موسسه غیر تجاری

تشخیص شرکت تجاری از موسسه غیر تجاری آثار حقوقی متفاوتی دارد که ذیلاً مورد بررسی قرار می گیرد :

۱_ موضوع فعالیت

بهترین ملاک برای تفکیک شرکت از موسسات موضوع فعالیت آنها می باشد. در واقع چنانچه موضوع فعالیت شخص حقوقی امور تجارتی باشد. شرکت تجاری محسوب و چنانچه موضوع فعالیت شخصیت حقوقی امورغیرتجارتی باشد. آن شخصیت ، موسسه محسوب می گردد .

۲_ آغاز دارا شدن شخصیت حقوقی

شرکت های تجاری پس از تشکیل و ثبت دارای شخصیت حقوقی می گردند. لیکن موسسات غیرتجاری بنا به صراحت ماده ۵۸۴ قانون تجارت از زمان ثبت دارای شخصیت حقوقی خواهند بود. و در این زمینه می توان از وکیل اشخاص حقوقی مشاوره گرفت.

تفاوت شرکت نامه با اساس نامه شرکت

شرکت نامه ، قرارداد تشکیل شرکت است که مابین موسسین یک شرکت منعقد شده و به امضاء تمامی شرکاء می رسد. در واقع توافقی است برای تشکیل شرکت و در تمام انواع شرکت ها از جمله اسناد اجباری است که بایستی به اداره ثبت شرکت ها تسلیم گردد . اساس نامه ، سندی است که نحوه اداره و سازماندهی شرکت را تعیین می نماید. و تنها در برخی شرکت ها داشتن اساس نامه الزامی می باشد. مانند شرکت سهامی عام و خاص و شرکت تعاونی .

شروط باطل شرکت نامه

از آنجا که عقد شرکت به معنای مشارکت اعضای آن در سود و زیان شرکت می باشد درج شرط عدم مسئولیت اعضاء به طور کلی و یا سلب حق کسب سود اعضاء در هیچ یک از شرکت های تجاری مقدور نبوده و چنین شرطی باطل می باشد. لیکن شرکت نامه علی رغم این شرط باطل ، معتبر خواهد بود. ( به عبارت دیگر شرط باطل غیر مبطل است )

تاجر نبودن اعضاء شرکت

شریک یا سهامدار بودن در یک شرکت تجاری ، موجب تاجر محسوب شدن شخص نمی گردد. چرا که عضویت در یک شرکت فعالیت تجاری محسوب نشده تا مصداق شغل تجاری قرار گیرد . حتی عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بودن نیز موجب اطلاق عنوان تاجر به شخص نمی گردد. زیرا اعمال اشخاص مذکور به نمایندگی از شخص حقوقی می باشد و به نام شرکت اقدام به تجارت می نمایند .

وکیل متخصص شرکت تجاری

در پایان پیشنهاد می گردد تجار گرامی جهت انجام امور حقوقی مربوط به فعالیت تجاری خود با توجه به اهمیت و آثار حقوقی ، اعتباری و مالی که دارد از مشاوره حقوقی وکیل پایه یک دادگستری بهره مند گردند .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *