وکیل تهدید + پیگیری تخصصی جرم تهدید (6 نکته حقوقی)

وکیل تهدید – وکیل متخصص جرم تهدید – امید شاه مرادی : قانونگذار در ماده 668 و 669 و همچنین 618 قانون مجازات اسلامی – بخش تعزیرات به تهدید اشاره نموده است . که مواد 668 و 669 تهدید عام محسوب شده و ماده 618 قانون مذکور تهدید خاص را بیان کرده است .

وکیل تهدید و زورگویی در تهران

معمولاً در هنگام دعوا و درگیری و همچنین بروز اختلافات شدید ، افراد علاوه بر توهین اقدام به تهدید یکدیگر می نمایند .

با عنایت به اینکه قاضی می تواند برای مرتکب جرم تهدید حبس را به عنوان مجازات تعیین نماید . می توان گفت این جرم در زمره جرائم حساس قرار می گیرد. و حضور وکیل متخصص جرم تهدید در این مورد ضروری به نظر می رسد . بنابراین برای جلوگیری از اتفاقات جبران ناپذیر پیشنهاد می گردد. از ابتدای امر موضوع را با وکیل متخصص جرم تهدید در میان گذاشته و از مشاوره حقوقی ایشان بهره مند گردید .

وکیل تهدید تهران

تهدید باید به سمع طرف مقابل برسد – صریح بودن تهدید

علاوه بر اینکه تهدید باید صریح و واضح باشد ، می بایست به گوش طرف مقابل یا تهدید شونده نیز برسد. و برای ایشان ناخوشایند و زیان بار باشد و به موجب ماده 669 قانون مجازات اسلامی – بخش تعزیرات تهدید به قتل ، ضررهای مالی و شرفی و یا به افشای سری نسبت به شخص یا بستگان ایشان باشد .

غیر قابل اغماض بودن تهدید از نظر عرف

تهدید با توجه به قضاوت عرف نباید قابل اغماض و کوچک باشد. چرا که چنانچه تهدید از نظر عرف کوچک و قابل چشم پوشی باشد ، جرم تهدید محقق نخواهد شد. همانند اینکه مغازه داری مشتری خود را تهدید به گران فروشی نماید .

تأثیر عملی شدن و اجرای تهدید

عملی کردن موضوع تهدید مانع از اعمال مجازات جرم تهدید است. و برخی از محاکم به دلیل اجرا شدن مورد تهدید به صورت ایراد صدمه بدنی و ایراد ضرب و جرح ، موضوع تهدید را منتفی دانسته اند .
مثال : چنانچه در یک نزاع شخصی طرف مقابل را تهدید به ایراد ضرب و جرح نماید و بلافاصله اقدام به ضرب و جرح عمدی طرف مقابل نماید . موضوع تهدید منتفی بوده و آن شخص تحت عنوان ایراد ضرب و جرح عمدی مجازات خواهد شد .

نکاتی در خصوص جرم تهدید

  1. چنانچه تهدید با اعمال خشونت آمیز برای بردن مال دیگری باشد و این امر نیز رخ دهد یعنی منتهی به بردن مال دیگری گردد. ممکن است تحت عنوان سرقت مقرون به آزار تحت رسیدگی قرار گیرد .
  2. چنانچه مرتکب یا تهدید کننده ، هیچ تقاضا و درخواستی در قبال انجام عمل یا عدم انجام عمل خود نداشته باشد. باز هم تهدید محقق شده است .
  3. جرم تهدید صرفاً علیه اشخاص حقیقی قابل ارتکاب است. چرا که در ماده 669 قانون مجازات اسلامی – بخش تعزیرات عباراتی همچون : دیگری ، بستگان و ضرر شرفی به کار رفته است . ( البته نظر مخالف نیز در این خصوص نیز وجود دارد که تهدید علیه اشخاص حقوقی را نیز قابل ارتکاب می دانند و مستند ایشان ماده 558 قانون تجارت است . )
  4. جرم تهدید موضوع ماده 669 قانون مجازات اسلامی – بخش تعزیرات نیاز به تحقق نتیجه ندارد . بنابراین تهدید از جمله جرائم مطلق بوده و صرف تهدید کافی است. و نیاز به تحقق نتیجه خاصی ندارد .
  5. در تحقق بزه تهدید عواملی مثل سن ، جنس ، موقعیت شغلی و سایر شرایط تهدید شونده نیز موثر است .
  6. اگر تهدید با چاقو یا هر نوع سلاح دیگری صورت گیرد. موضوع مشمول ماده 617 قانون مجازات اسلامی – بخش تعزیرات خواهد بود .

سوالات مهم

  • منظور از ضرر نفس در ماده 669 قانون مجازات اسلامی چیست ؟

منظور ضرری است که متوجه جسم تهدید شونده باشد .

  • منظور از ضرر شرفی در ماده 669 قانون مجازات اسلامی چیست ؟

منظور ، ترساندن تهدید شونده به امری است که با انجام آن به آبرو ، حیثیت و شرف آن شخص یا بستگانش لطمه و صدمه وارد شود. مثل تهدید به افشای سوء پیشینه آن شخص یا بستگانش

  • چنانچه شخصی دیگری را تهدید به انتشار حکم محکومیت ایشان نماید ، آیا رفتار او تهدید محسوب می گردد ؟

بله ، انتشار حکم محکومیت بدون مجوز قانونی و به قصد اضرار به محکوم علیه توسط دیگری تهدید محسوب شده. و از مصادیق ماده 669 قانون مجازات اسلامی است .

  • آیا جرم تهدید قابل گذشت است ؟

بله جرم تهدید قابل گذشت است . بنابراین تعقیب جزایی مرتکب منوط به شکایت شاکی است .

امید شاه مرادی – مشاور حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *