وکیل اسید پاشی

وکیل اسید پاشی : اسید پاشی از جمله جرائم علیه اشخاص می باشد ، لیکن به علّت واکنش های شدید اجتماعی نسبت به وقوع این جرم در اکثر کشور ها ، از حساسیت فراوانی برخوردار است . قانونگذار ایران در سال ۱۳۹۸ اقدام به تغییراتی در راستای برخورد با مرتکبین جرم اسید پاشی و حمایت از قربانیان این جرم‌ ، نموده است . با توجه به اهمیت موضوع اسید پاشی و بازتاب های اجتماعی فراوانی که دارد لذا حضور وکیل کیفری متخصص و آگاه به قواعد و قوانین مربوط به جرم اسید پاشی ضروری می باشد .

تعریف اسید و انواع آن

اسید ماده‌ای است که به دلیل داشتن اوربیتال خالی می‌تواند جفت الکترون بپذیرد، یعنی موادی که ضمن واکنش و پیوند، جفت الکترون ناپیوندی را می‌گیرد . بر طبق نظریه وی تنها پروتون اسید نمی‌باشد ، بلکه گونه‌های بسیاری نیز یافت می‌شوند که اسید هستند .

وکیل اسید پاشی

بطور کلی اسیدها را در دو دسته بزرگ اسیدهای معدنی و اسیدهای آلی می ‌توان تقسیم نمود ، اسیدهای معدنی که خود شامل دو گروه بزرگ اسیدهای دوتایی یا اسیدهای بدون اکسیژن و اسیدهای چندتایی یا اسیدهای اکسیژن دار می‌باشند. اسیدهای بدون اکسیژن مانند هیدروکلیریک اسید، هیدروبرمیک اسید، هیدرو سولفوریک اسید و غیره و اسیدهای چندتایی یا اکسیژن دار شامل گروه اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد، نیتریک اسید یا جوهر شوره، فسفریک اسید می‌باشند گروه دیگر اسیدها که شامل اسیدهای آلی یا همان اسیدهای بدون خطر می‌باشند در بسیاری از میوه‌ها و گیاهان و اندام بدن موجودات زنده وجود دارد؛ مانند فرمیک اسید، اتانوییک اسید یا جوهر سرکه، بوتانوییک اسید یا جوهر کره و همچنین سیتریک اسید یا جوهر لیمو . اسید سولفوریک از مهم‌ترین و پر کاربردترین اسیدها در جوامع بشری می‌باشد که از گوگرد ساخته می‌شود و در جرائم اسید پاشی نیز معمولاً مورد استفاده قرار می گیرد .

مرتکب جرم اسید پاشی

فاعل جرم که به دو شاخه مباشر و مسبب نیز می توان تقسیم نمود ، در واقع کسی است که کلیه عناصر تشکیل دهنده جرم در وی جمع شده است . در مباحث فقهی اصطلاح مباشر در مقابل مسبب قرار می ‌گیرد ، مباشر جرم : وقتی عمل مرتکب علت تامه نتیجه مجرمانه و یا جزء اخیر علت تامه باشد، چنین کسی را مباشر جرم می گویند ، مانند کسی که شخصاً با پاشیدن اسید موجب آسیب دیگری می‌شود . مسبب جرم : وقتی شخصی به صورت غیر مستقیم باعث آسیب دیگری شود بدون آن که مستقیماً مرتکب جنایت شده باشد ، به طوری که در صورت فقدان رفتار او، جنایت حاصل نشود ، در واقع علت جنایت، عمل مرتکب نیست بلکه مرتکب برای ارتکاب جرم، سبب سازی و تهیه مقدمات می ‌نماید .

عمدی بودن جرم اسید پاشی

از آنجا که اسید پاشی جرمی است عمدی، خواست و اراده فاعل در ارتکاب رفتار مجرمانه ضروری می ‌باشد ؛ اراده ارتکاب، همان خواستن فعل یا ترک فعل است . در عرف حقوقی گاه اراده را مترادف با عمد به کار می‌برند که متضمن همان عمد در فعل به معنی خواست فعل است . اراده در تمامی جرائم اعم از عمدی و غیر عمدی وجود دارد، بنابراین زمانی می‌ توان جرم را عمدی دانست که اراده ارتکاب با قصد مجرمانه مقارن باشد ، لذا در صورتی که اراده ارتکاب بر قصد مجرمانه پیشی بگیرد، جرم محقق نمی‌ گردد .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *