وکیل اداره کار + پیگیری پرونده % نکات مهم %

وکیل اداره کار مسلط به قوانین مربوطه : اقتصاد جهانی در دنیای مدرن و در تمام ادوار تاریخ بر روی فعالیت و اشتغال کارگران بنا شده است به همین علت نیاز است تا حقوق قشر کارگر از تمام جوانب حفظ گردد با این حال بدون وجود کارفرما نمی توان هیچ کارگری را متصور بود بنابراین دو رکن کارگر و کارفرما برای تداوم یافتن دنیای کار و اشتغال ضروری هستند.

رسیدگی به حقوق هر کدام از آن ها باید به نحوی صورت گیرد که حقوق فرد مقابل ضایع نگردد. وکیل اداره کار می تواند دفاع از پرونده های مربوط به روابط کارگر و کارفرما را برعهده گرفته و از تضییع حقوق طرفین جلوگیری به عمل آورد.

قانون کار و روابط کارگر و کارفرما

قانون کار مشتمل بر ذکر موادی است که حقوق طرفین در یک قرارداد خصوصی تحت عنوان قرارداد کار را تشریح می کند. برخی از این قوانین بسیار سفت و محکم هستند و طرفین اجازه تخطی از آن را ندارد؛ در این زمینه می توان به حداقل حقوق کارگر اشاره کرد. بنابراین اگر کارگر به حقوقی کمتر از حد مقرر در قانون کار رضایت دهد باز هم می تواند علیه کارفرما شکایت کرده و حقوق قانونی خود را درخواست دهد.

وکیل اداره کار

در مقابل برخی دیگر از مواد قانون کار، تعیین حد و مرز مسئولیت ها را بر عهده طرفین گذاشته اند. در این خصوص می توان به حق فسخ یا مزایایی اشاره کرد که می تواند توسط طرفین پذیرفته شود یا لغو گردند در هر صورت این موارد نباید شامل مواردی از جمله حق بیمه، سنوات، ساعات کاری در طول هفته و بخصوص حداقل میزان حقوق یا همان حق السعی کارگر باشد.

تعهدات کارگر در مقابل کارفرما

در قانون کار مواردی ذکر شده است که حقوق کارفرما در برابر کارگر قلمداد می شوند. در واقع کارگر موظف است موارد ذیل را رعایت کرده و آن ها را در چهارچوب قانون به انجام برساند در غیر این صورت در برابر کارفرما مسئول است و موازین حقوقی در خصوص او اجرا می گردد. حقوق کارفرما عبارت است از:

  1. اجرای شخصی کار به نحوی که انجام فعل و شغل مورد نظر قائم به شخص کارگر باشد.
  2. رعایت دقت در انجام کار ( نکته مهمی که در این زمینه حائز اهمیت است این می باشد که منظور از رعایت دقت به معنای کمال گرایی نمی باشد و نوعی واقع گرایی در بطن ماده نهفته است. بنابراین باید پذیرفت که اشتباه در هر کاری محتمل است و اگر جنبه ارادی یا تکراری نگیرد قابل گذشت می باشد. البته برخی از اشتباهات را هرگز نمی توان نادیده گرفت که اصولاً شامل مواردی است که با سلامت جسم و روح کارگران یا سایر افراد همراه می شوند )
  3. مراعات امانت در خصوص نگهداری از وسایلی که برای کار در اختیار کارگر قرار می گیرد.
  4. اجرای دستورات کارفرما یا دستورات فردی که به نمایندگی از کارفرما در حال نظارت بر کار و فعالیت کارگران است. این گزینه به عنوان مهمترین تعهد کارگر در برابر کارفرما شناخته می شود و مبنای اصلی پرداخت حق السعی در قانون کار است.
  5. رعایت مقررات انظباطی که از یک شغل و حرفه به شغل و حرفه دیگر متفاوت است و پس از تأیید واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل توسط کمیته انضباط کار به مورد اجرا گذاشته می‌شود.

برخورد با کارگر با توجه به شدت تخطی یا قصور از تعهدی که صورت گرفته است از تذکر شفاهی، اخذ تعهد کتبی، تعلیق از کار به صورت موقت و اخراج به طور کامل متغیر می باشد. در این خصوص ممکن است با شکایت کارگر مواجه شوید که بهترین کار ممکن برای دفاع از حقوق خود، مراجعه به وکیل اداره کار می باشد.

تعهدات کارفرما در مقابل کارگر

تعهدات کارفرمایان بیشتر جنبه مادی دارند اما در این خصوص نباید جنبه های معنوی و حفظ کرامت انسانی کارگر نیز فراموش شود چه بسا اینکه طبق قوانین مدون، کارگران حق شکایت از کارفرما به علت برخوردهای نامناسب را هم دارند. مهمترین حقوق کارگر که در صورت نقض یا بی توجهی از جانب کارفرما، اسباب شکایت قضایی را فراهم می کند شامل موارد ذیل است:

  1. پرداخت حق السعی که شامل هر نوع حقوق، دستمزد، مبلغ یا وجهی است که کارفرما در قبال یک کار معین و غیرتبرعی به کارگر متعهد به پرداخت شده است.
  2. رعایت شرایط کار که شامل 8 ساعت کار شبانه روز یا 6 سال کار برای مشاغل سخت است و همچنین رعایت قوانین مربوط به کار برای نوجوانان و رعایت شرایط مقرر برای اضافه کاری، ممنوعیت انجام برخی از کارها، مرخصی های استعلاجی و دوره ای بخصوص در زمان زایمان و قبل از آن، دوره نقاهت و امثال آن و همچنین ممنوعیت بکارگیری افراد کمتر از 15 سال
  3. پرداخت حق سنوات که بر اساس آخرین حقوق، مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار است.
  4. پرداخت بیمه کارگران بر اساس قانون تامین اجتماعی
  5. پرداخت تمام مطالبات معوقه کارگران در پایان کار
  6. تسلیم گواهی انجام کار از جانب کارفرما
  7. تامین ایمنی لازم برای اشتغال در یک مکان مشخص و استفاده از دستگاه های مورد نظر

عدم رعایت هر کدام از موارد فوق باعث می شود تا کارگر بتواند با مراجعه به وکیل اداره کار ، شکایت نامه خود را تنظیم کرده و به دنبال احقاق حق خود باشد.

امید شاه مرادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *