مدارک طلاق توافقی در 1401
مدارک طلاق توافقی : یکی از بیشترین نوع طلاق در عصر حاضر، طلاق توافقی است. مدارک طلاق توافقی با مدارک طلاق از جانب زن یا مرد متفاوت بوده و این مسئله ضرورت تنظیم مقاله ای با عنوان مدارک طلاق توافقی را ایجاب می کند. در صورتی که قصد دارید به صورت توافقی از همسر خود جدا شوید. بهتر است مطالب مرتبط با این مبحث را مطالعه نمایید. تا در صورت نیاز از اطلاعات این مقاله استفاده نمایید. هر چند گرفتن وکیل طلاق توافقی ارجحیت دارد با این حال ممکن است بخواهید شخصاً در این زمینه اقدام نموده و پروسه پرونده را دنبال نمایید. برای اطلاع از مدارک طلاق توافقی با ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.
مدارک شناسایی زوجین و قباله نکاح
اصلی ترین مدارکی که برای طلاق در هر نوعی که باشد نیاز است مدارک شناسایی طرفین و قباله نکاح است. ارائه کپی مدارک فوق نیز کفایت می کند اما اگر قباله نکاح را در اختیار ندارید یا آن را گم کرده اید. باید به دفترخانه ثبت نکاح رفته و درخواست روگرفت سند ازدواج یا گواهی ازدواج صورت گرفته در آن دفترخانه را بدهید، البته مدارک لازم برای طلاق توافقی به این موارد محدود نمی شود و شرایط خاص طلاق باعث شده است تا مدارک دیگری نیز مورد نیاز باشد.
گواهی عدم انصراف از طلاق
طبق قانون جدید طلاق توافقی، طرفین به جای داوری باید به مشاوره مراجعه نمایند. این امر برای جلوگیری از اجرای زود هنگام تصمیم زوجین تعیین شده است و به مدت حداقل 5 جلسه و در بازه زمانی حداقل 45 روزه است . گذشته از این که تعداد جلسات با توجه به مصلحت طرفین ممکن است افزایش یا کاهش یابد. در نهایت باید به صدور یک گواهی عدم انصراف از طلاق منجر گردد.
اگر طرفین منصرف شوند که پرونده بسته می شود. اما اگر طرفین به درخواست خود اصرار ورزند گواهی عدم انصراف از طلاق برای آن ها صادر می شود. این گواهی مهمترین گواهی ممکن برای درخواست طلاق توافقی است. و پرونده شما بدون آن هرگز به دادگاه خانواده ارجاع داده نمی شود. بنابراین همان قدر که مهم است تا مدارک شناسایی و سند نکاحیه را ارائه کنید. دریافت گواهی عدم امکان سازش نیز ضرورت دارد.
اعتبار گواهی عدم انصراف از طلاق
بعد از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق شما تنها سه ماه فرصت دارید تا نسبت به درخواست طلاق در دادگاه خانواده مبادرت نمایید در غیر این صورت گواهی صادر شده از درجه اعتبار خارج شده و شما در صورتی که بخواهید از هم جدا شوید باید یک بار دیگر درخواست طلاق توافقی بدهید. بنابراین مدارک طلاق توافقی علاوه بر مدارک شناسایی و قابله نکاح، گواهی عدم انصراف از طلاقی است که اعتبار آن به اتمام نرسیده و در واقع بیشتر از سه ماه از صدور آن نگذشته است.
گواهی سلامت پرده بکارت
در زمان طلاق یک گواهی دیگر نیز درخواست می شود. در صورتی که زوجه ادعا نماید باکره است یا زوج ادعا کند با زوجه رابطه جنسی نداشته است. دادگاه زوجه را به پزشکی قانونی ارجاع داده و درخواست می کند. تا گواهی سالم بودن یا نبودن بکارت را دریافت کند. این گواهی برای پاک شدن اسم همسر بعد از طلاق از شناسنامه و همچنین رجعی نبودن طلاق می باشد.
گواهی عدم بارداری
گواهی دیگر که در زمان طلاق مورد توجه دادگاه می باشد و یکی از مدارک لازم برای طلاق توافقی و سایر طلاق هاست گواهی عدم بارداری است. زوجه باید تست بارداری بدهد و نتیجه تست را به دادگاه یا دفتر خانه مجری صیغه طلاق ارائه نماید. مثبت بودن یا نبودن تست بارداری در نتیجه طلاق موثر نیست و صرفاً میزان عده را تا زمان وضع حمل به تأخیر می اندازد. بنابراین زوجینی که قرار است صاحب فرزند شوند می توانند از یکدیگر جدا شوند و این امر مانع طلاق توافقی نمی باشد.
وکالت نامه رسمی
ممکن است شما و یا طرف مقابلتان و یا هردو به وکیل طلاق مراجعه نمایید. در این شرایط دیگر نیازی به حضور شما در دادگاه یا دفترخانه جهت اجرای صیغه طلاق نیست و وکیل طلاق تمام کارها را انجام خواهد داد . در این صورت یک مدرک دیگر نیز برای طلاق توافقی نیاز است. که همان وکالت نامه میان شما و وکیل مربوطه می باشد. همه مدارک فوق به عنوان مدارک طلاق توافقی شناخته می شوند و اصولاً بدون یکی از این ها (نقص در پرونده) امکان صدور حکم طلاق وجود ندارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.