مجازات حمل و جابجایی مواد مخدر در قانون
مجازات حمل و جابجایی مواد مخدر : جرائم مربوط به مواد مخدر بسیار متنوع و پیچیده هستند به همین علت قانون گذار جمهوری اسلامی ایران حمل و نگهداری مواد مخدر و سایر جرائم مرتبط با آن ها را از یکدیگر تفکیک نموده و مجازات خاصی را برای هر کدام از آن ها تعیین نموده است.
مجازات حمل مواد مخدر از حمل این مواد به صورت قاچاقی و بسیار گسترده تا حمل مقدار اندکی از آن با اهداف پایین تر از جمله استعمال یا فروش ماده مخدر را در بر می گیرد. مجازات حمل مواد مخدر و نگهداری از آن در ماده 5 قانون اصلاحی قانون مبارزه با موادمخدر و الحاق موادی به آن در سال ۶۷ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان شده است که در ادامه به تشریح آن ها می پردازیم با وکیل مواد مخدر همراه باشید….
مجـازات حمـل مـواد مخـدر سنتی
مواد مخدر سنتی به مواد مخدری گفته می شود که اصولاً به صورت کاملاً دستی و بدون آزمایشگاه های پیشرفته تولید می شوند. در این خصوص می توان به موادی همانند تریاک، چرس، بنگ، شیره، سوخته و تفاله تریاک اشاره کرد که به صورت کاملاً مشخص و دقیق در قانون فوق الذکر معرفی شده اند. مجازات حمل مواد مخدر سنتی به شرح ذیل است:
- مجـازات حمل مـواد مخـدر سنتی از کمترین میزان ممکن تا ۵۰ گرم مشمول ۳ میلیون ریال جزای نقدی و ۵۰ ضربه شلاق است.
- مجـازات حمـل و نگهداری مواد مخـدر سنتی بیش از ۵۰ تا ۵۰۰ گرم مشمول ۵ تا ۱۵ میلیون جزای نقدی و ده تا ۷۴ ضربه شلاق است.
- مجازات حمل و نگهداری از موارد مخدر غیر صنعتی به میزان بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلو گرم مشمول ۱۵ میلیون تا ۶۰ میلیون ریال جزای نقدی و ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق به همراه ۲ تا ۵ سال حبس است.
- مجازات حمل و نگهداری کردن از مواد سنتی به میزان بیش از ۵ کیلوگرم تا ۲۰ کیلوگرم مشمول ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جزای نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق به همراه پنج تا ده سال حبس و مصادره اموال در صورت تکرار جرم و اعدام در صورت ارتکاب جرم برای بار سوم است.
- مجـازات حمـل مـواد مخـدر سنتی به میزان بیش از ۲۰ کیلوگرم تا ۱۰۰ کیلوگرم مشمول مجازات مقرر در بند ۴ به همراه دو میلیون ریال جزای نقدی برای هر کیلو گرم و اعدام و مصادره اموال در صورت تکرار جرم است.
- مجـازات حمـل مـواد مخـدر غیر صنعتی بیش از ۱۰۰ کیلوگرم علاوه بر مجازات شلاق، جریمه نقدی و مجازات های تعیین شده در بند ۴ و ۵ مشمول حبس ابد برای اولین بار ارتکاب نیز می گردد.
مجازات حمل مواد مخدر صنعتی
وکیل کیفری : تولید مواد مخدر صنعتی به دقت و هوش بسیار زیادی نیاز دارد. اصولاً این مواد را در آزمایشگاه های حرفه ای تولید می کنند و میزان اندکی از آن ها نیز با قیمت بسیار بالایی به فروش می رسد. در این خصوص می توان به موادی همانند هروئین، مورفین، کوکائین و … اشاره نمود. در قانون فوق الذکر مجازات حمل و نگهداری از مواد مخدر صنعتی به شرح ذیل بیان شده است:
- مجـازات حمـل و نگهداری مواد مخـدر صنعتی از کمترین میزان ممکن تا ۵ گرم مشمول پانصد هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی و ۲۰ تا ۵۰ ضربه شلاق است.
- مجازات حمل مواد مخدر صنعتی به میزان بیش از ۵ گرم تا ۱ گرم مشمول ۲ میلیون تا ۶ میلیون ریال جزای نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق است.
- مجـازات حمل نمودن و نگهداری کردن از مواد مخـدر غیر سنتی به میزان بیش از یک گرم تا ۴ گرم مشمول ۸ میلیون تا ۲۰ میلیون ریال جزای نقدی و دو تا پنج سال حبس به همراه سی تا هفتاد ضربه شلاق است.
- مجازات حمل مواد مخدر صنعتی به میزان بیش از ۴ گرم تا پانزده گرم مشمول ۲۰ میلیون تا ۴۰ میلیون ریال جزای نقدی و پنج تا هشت سال حبس به همراه ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق است.
- مجـازات حمـل و نگهداری مواد مخـدر صنعتی به میزان بیش از ۱۵ گرم تا سی گرم از مشمول ۴۰ میلیون تا ۶۰ میلیون ریال جزای نقدی و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و سی تا ۷۴ ضربه شلاق است.
- مجـازات حمل و نگهداری از مـواد مـخدر صنعتی و غیر سنتی به میزان بیش از ۳۰ گرم مشمول اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه های تامین زندگی متعارف برای خانواده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.