مجازات اعدام برای مواد مخدر

قاچاق ، حمل و فروش مواد مخدر در چه صورتی اعدام دارد ؟ یکی از مهمترین مسائلی که مورد توجه اغلب نظام های حقوقی واقع شده است وضع مجازات اعدام برای مواد مخدر می باشد. جنبه بازدارندگی چنین مجازات هایی باعث می شود تا جرائم کمتری در این حوزه به وقوع بپیوندد.

هرچند نواقص متعددی در قانون مبارزه با مواد مخدر وجود دارد. با این حال به نظر می رسد مانع ارتکاب جرم در سطحی گسترده شود. حال سوالی که مطرح می شود .این است که در چه مواردی مجـازات اعدام برای مـواد مخـدر در نظر گرفته شده. و مبتنی بر کدام یک از قوانین داخلی می باشد؟ در ادامه این مقاله به همراه وکیل کیفری به پاسخ سوالات فوق پرداخته ایم.

مجازات اعدام برای مواد مخدر

قانون مبارزه با مواد مخدر در ایران

وکیل مواد مخدر : قوانین کیفری در طول زمان دچار تغییر و تحول می شوند. این امر به علت رفع نواقص و ابداع روش های نوین برای تولید مواد مخدر روی می دهد. به عنوان مثال با تولید مواد مخدر صنعتی دیگر نمی توان به قوانین گذشته اکتفا نمود. که صرفاً مجازات مواد مخدر سنتی را مورد توجه قرار می دهند. مجازات اعدام برای حمل و جابجایی مواد مخدر و همچنین سایر مجازات های مقرر برای جرائمی که در حوزه مواد مخدر روی می دهند. قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن در سال 1367 مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

مجازات اعدام برای مواد مخدر سنتی

در قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن در سال 1367 مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام مجـازات اعـدام برای مواد مـخدر سنتی در نظر گرفته شده است. که عبارتند از:

کشت خشخاش، کوکا و شاهدانه با هدف تولید مواد مخدر:

طبق قانون فوق هرگاه فردی سه بار به جرم کشت خشخاش ، کوکا و شاهدانه با هدف تولید مواد مخدر دستگیر شود. و برای بار چهارم نیز مبادرت به این عمل نماید اعدام می شود.

وارد کردن، ارسال کردن، توزیع، تولید و فروش مواد مخدر سنتی:

طبق قانون انجام این اعمال در صورتی که با وزنی بیشتر از 5 کیلوگرم صورت گیرد مشمول اعدام می شود. همچنین کشف مواد مخدر به میزان بیش از 20 کیلوگرم هر چند وارد بازار مواد مخدر نشده باشد و مشمول هیچ کدام از موارد فوق نگردد. مشمول حکم اعدام می شود.

خرید، مخفی، نگهداری و حمل مواد مخدر سنتی:

در صورتی که حجم مواد مخدر سنتی بیش از 5 کیلوگرم الی 20 کیلوگرم باشد. برای بار سوم منجر به اعدام می شود. بیش از 20 کیلوگرم الی 100 کیلوگرم برای بار دوم منجر به اعدام می شود.

مجازات اعدام برای مواد مخدر صنعتی

طبق قانون فوق هرگاه مجرم یا مجرمین سعی کنند هروئین، مرفین، کوکائین، و دیگر مشتقات شیمیائی مرفین و کوکائین را وارد کشور نمایند. یا مبادرت به ساخت ، تولید ، توزیع ، صدور ، ‌ارسال ، خرید و فروش کنند. و یا در معرض فروش قرار دهند. یـا آن ها را نگهداری ، مخفی یا حمل کنند. در صورتی که میزان مواد مخدر صنعتی ، بیش از سی گرم باشد . به مجازات اعدام محکوم می شوند. اگر هم به علت تکرار جرم مجموع مواد مخدر صنعتی به بیش تر از 30 گرم برسد. باز هم منجر به مجازات اعدام می گردد. استفاده از اسلحه در قاچاق مواد مخدر نیز مشمول محارب و افساد فی الارض است و مجازات اعدام را به دنبال دارد.

2 پاسخ
  1. سیاوش
    سیاوش گفته:

    در ایران کسی سوال نمیکند چرا اقدام به حمل یا توزیع موادمیکنند چون جوابش نان شب هست از رو فقر و گرسنگی مردم اداره نمیکنن شغل ایجاد نمیکنن فقط چپاول و اعدام اسلام فقط طناب دار واسه ایران آورد

    پاسخ
  2. دلسوز وطن
    دلسوز وطن گفته:

    همسایه ما بدلیل بیکاری رفت وانت خرید صاحب مواد جا سازی کرد تو ماشینش تا بیاره تهران تو راه گرفتنش همشونو اعدام کردن . بدبخت ۲ تا بچه داشت آدم شروری نبود برای زن و بچش جونش رو گرفتن

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *