اخذ سند برای املاک فاقد سند ثبتی

روش اخذ سند برای املاک فاقد سند ثبتی : اگر ملک دارای سند ثبتی نباشد ، برای تهیه سند آن باید از کجا شروع کنیم ؟
قبل از توضیح این مبحث ، لازم است اشاره شود ، املاکی که زمین آنها جزء اراضی واگذاری دولت نیستند. از دوحال خارج نیست :

1 – پلاک مجهول است

پلاک مجهول به املاکی اطلاق می شود که در دفتر توزیع اظهارنامه بنام شخص ثبت مشخصات گردیده. اما از طرف مالک ، درخواستی برای ثبت ملک صورت نگرفته است .

2 –املاکی که دارای سابقه ثبت می باشد

یعنی دارای سابقه ثبت در دفتر املاک می باشد . روند صدور سند در املاکی که پلاک آنها مجهول بوده و املاکی که دارای سابقه ثبت می باشند متفاوت است .

برای درخواست صدور سند نسبت به پلاک های مجهول ، می بایست از طریق اظهارنامه ماده ۲۱ استفاده نموده . و برای درخواست صدور سند نسبت به پلاک های دارای سابقه ثبت، استفاده از قانون ‘ تعیین تکلیف اراضی بدون سند ‘ الزامی ست .

اخذ سند برای املاک فاقد سند ثبتی

روند صدور سند برای املاک دولتی و ملی

در مواردی ، املاک مورد تقاضا جزء هیچکدام از دسته های فوق نمی باشد. مانند پلاک ها و املاک دولتی و ملی (خانه ها و املاک سازمانی و …)

بیشتر بخوانید در : وکیل اخذ سند تک برگی

روند صدور سند برای پلاک های دولتی و ملی ، مراجعه مالک فعلی با مدارک دال بر مالکیت به اداره مسکن و شهرسازی، و یا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی محل مورد نظر ، و تسلیم درخواست به ریاست اداره، مبنی بر نقاضای صدور سند ثبتی ملک مورد تفاضا می باشد .

اقدامات لازم در خصوص املاکی که دارای سند ثبتی می باشند

چنانکه ملک دارای سند ثبتی باشد. فروشنده می بایست امورات خاصی را جهت انتقال سند بنام خریدار انجام دهد. و چنانکه ملک مورد مبایعه دارای قولنامه عادی بوده و فاقد سند ثبتی می باشد. خریدار می تواند برای صدور سند ثبتی نسبت به ملک خویش اقدام نماید.

اگر ملک دارای سند ثبتی است. برای شروع انتقال قطعی سند ابتدا می بایست خریدار و فروشنده به همراه اصل مدارک شناسایی در یکی از دفاتر اسناد رسمی حضور پیدا کنند.

پس از حضور، سردفتر در همان جلسه ضمن استعلام سیستمی از اداره ثبت ناحیه مربوطه ، بازداشت یا عدم بازداشت بودن سند مورد معامله را استعلام می نماید .

زمان پاسخ دهی اداره ثبت حداکثر 48ساعت بوده و مدت اعتبار پاسخ اداره ثبت، حداکثر 45 روز می باشد.

همچنین دفترخانه استعلامات لازمه را از شهرداری و اداره دارایی و مالیاتی منطقه می نماید. و طرفین موظفند همزمان در هر دو محل ، پاسخ دفترخانه را مبنی بر بلامانع بودن نقل و انتقالات اخذ نمایند. پس از درج بلامانع بودن از طرف شهرداری و اداره دارایی ، به همراه گواهی عدم بازداشتی از طرف اداره ثبت ، نقل و انتقال صورت پذیرد.

بر این اساس دفترخانه پس از اتمام امورات نقل و انتقال، ‘ خلاصه وضعیت معامله غیر منقول ‘ را در قالب اوراقی چاپ ، و به دست طرفین جهت مراجعه به اداره ثبت نسبت به چاپ سند تسلیم می نماید .

وکیل متخصص در زمینه اخذ سند املاک

طرفین مبایعه نامه می توانند در همان ابتدا و یا در هر مرحله از کار ، ضمن دادن وکالت رسمی به وکیل متخصص در زمینه اخذ سند یا شخص ثالثی که در انعقاد قرارداد هیچ سمتی نداشته ، کلیه امورات فوق را به وی محول نمایند. با اعطای وکالت دیگر نیازی به حضور طرفین در هیچیک از ادارات و سازمانهای دولتی نخواهد بود. و وکیل مربوطه کلیه اقدامات لازم را در کمترین زمان ممکن به پایان خواهد رساند .

پیشنهاد می گردد با توجه به پیچیدگی و تشریفات خاص اخذ سند به ویژه در خصوص املاک فاقد سند ثبتی از همکاری و اخذ مشاوره از متخصصین و وکیل امور ملکی غافل نشوید .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *