مراحل شکایت آدم ربایی

مراحل شکایت آدم ربایی : جرم آدم ربایی یکی از جرائم سنگین در همه جوامع به شمار می رود که به شدت نظم و امنیت اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد. و حتی در صورت گذشت شاکی خصوصی نیز نمی توان از جنبه عمومی این جرم صرف نظر کرد. اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان با این بزه ناهنجار مواجه شده اید. قطعاً تبعات روحی و روانی و حتی در برخی از موارد نتایج حیثیتی زیادی برایتان به دنبال داشته است. بنابراین بهترین کار ممکن این است که از طریق قانون به دنبال احقاق حق خود و مجازات بزهکار برای کاهش تبعات نامطلوب این جرم باشید.

آدم ربایی در قانون مجازات اسلامی

جرم آدم ربایی در قانونی مجازات اسلامی جرم انگاری شده و شرایط مربوط به آن هم بیان شده است. طبق قانون مجازات اسلامی:

هرکس شخصاً یا توسط یک فرد دیگر، شخصی را به قصد مطالبه وجه، مال و اموال یا به قصد انتقام یا هر منظور دیگر به عنف، تهدید، حیله یا به هر نحو دیگر برباید یا مخفی نماید، به حبس از 5 تا 15 سال محکوم می گردد. اگر سن مجنی‌ علیه کمتر از 15 سال تمام باشد. یا ربودن توسط وسایل نقلیه انجام گیرد یا به مجنی‌ علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد گردد، مرتکب به حداکثر مجازات تعیین ‌شده در این قانون محکوم خواهد شد. و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم می‌ شود.

مراحل شکایت آدم ربایی

طبق قانون مجازات اسلامی مجازات شروع به آدم ربایی از سه تا پنج سال حبس است. و اینکه اگر ارتكاب جرم به عنف یا تهدید باشد به حبس درجه چهار و در غیر این صورت به حبس درجه پنج تبدیل می شود. بنابراین می توان گفت تعریفی که عامه اجتماع از جرم آدم ربایی دارند کاملا صحیح است. و مطابق متون حقوقی است با این تفاوت که برخی از مردم تصور می کنند فریب یک شخص برای حضور در یک مکان خاص نیز نوعی آدم ربایی است. اما در واقع این گونه نیست بلکه آدم ربایی صرفا از طریق مواردی که در این ماده بیان گردید صورت می گیرد.

چگونه از جرم آدم ربایی شکایت کنیم؟

اکنون به سوال اصلی مقاله باز می گردیم که مراحل شکایت آدم ربایی توسط وکیل کیفری چیست یا به زبان ساده تر اینکه “چگونه از جرم آدم ربایی شکایت کنیم؟”

هرچند ادم ربایی یک جرم سنگین است. اما همانند بسیاری از جرائم کیفری در دادگاه کیفری شعبه دو به آن رسیدگی می شود. شما می توانید ابتدا از طریق کلانتری اقدام کنید یا اینکه مستقیما به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کنید.

در هر صورت مراجع فوق در ارتباط با یکدیگر فعالیت می کنند. اما اگر مستقیما به دادسرا بروید کارهایتان هم زودتر پیش می رود. در دادسرا باید شکایت نامه خود را تحت عنوان شکایت از آدم ربایی تنظیم کرده و تمامی اطلاعاتی که در اختیار دارید را در همان برگه ثبت نمایید. پس از طرح شکوائیه و دادن تمامی مدارک و شواهد موجود به بازپرس، رسیدگی به پرونده در دادسرا آغاز می شود. در صورت احراز وقوع جرم آدم ربایی، کیفر خواست را صادر می شود. چنانچه بازپرس مصلحت بداند می تواند از قرارهای کیفری هم برای بازداشت متهم یا پاک نشدن آثار جرم استفاده نماید.

بعد از صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه ارسال می شود و تا طرفین بتوانند اظهارات و دفاعیات خود را ارائه نمایند. اگر وقوع جرم برای دادگاه محرز گردد مطابق ماده 621 قانون مجازات اسلامی ، حکم مناسب را صادر خواهد کرد. و محکوم علیه به مجازات مقرر محکوم خواهد شد. در این زمینه بهتر است تا حتما به وکیل آدم ربایی مراجعه نمایید و از تجربیات ایشان بهره مند شوید.

ضمناً جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقالات دیگر سایت که مربوط به ادم ربایی می باشد را مطالعه فرمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *