نحوه شکایت از کارکنان دولتی + مراحل 0 تا 100

مراحل و نحوه شکایت از کارکنان دولتی : یکی از مسائلی که ممکن است در حوزه ادارات و توسط کارکنان دولتی رخ دهد. عدم رعایت حقوق ارباب رجوع و برخوردهای نامناسب توسط کارکنان و مواردی از این قبیل می باشد.

تا قبل از سال 1381 قوانین مربوط به تکریم ارباب رجوع و حفظ شان و شخصیت او در قوانین پراکنده ای مورد توجه واقع شده و به صورت جدی مطرح نشده بود. تا اینکه در سال هشتاد و یک طرح ‏تکریم مردم‏ و ‏جلب ‏رضایت ‏ارباب ‏رجوع ‏در ‏نظام اداری مورد توجه قرار گرفت. و ساز و کارهای خاصی برای جلوگیری از عملکرد نامناسب کارکنان دولتی وضع گردید. این مسئله را در ادامه بررسی می کنیم و نحوه شکایت از کارکنان دولتی را تشریح خواهیم کرد. با وکیل شاه مرادی همراه باشید..

نحوه شکایت از کارکنان دولتی

تخلفات و جرائم کارکنان دولتی

در وهله اول باید تفاوت این دو گزینه مشخص شود که منظور از تخلفات اداری و جرائم کارکنان ادارات چیست؟ در خصوص این مسئله باید به برخی از مصادیق تخلفات و جرائم اداری اشاره کنیم. کارمندی که در راس ساعت مشخص سر کار خود حاضر نمی شود یا پوشش مناسبی ندارد. یا از الفاظ نامناسب برای ارتباط با ارباب رجوع استفاده می کند. مرتکب تخلف شده و عملکرد او از طریق مسئولین بالاتر رتبه تر از جمله رییس اداره قابل پیگیری است.

جرائم اداری شامل اقداماتی است که در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده اند؛ از جمله این موارد می توان به توهین کردن به ارباب رجوع، دریافت رشوه یا افشاء سازی اسرار اداری و مواردی از این دست اشاره کرد. البته کارکنان دولتی ممکن است همانند شهروندان عادی نیز مرتکب برخی از جرائم شوند که هیچ ارتباطی با محل کار آن ها یا شغل آن ها نداشته باشند. این جرائم در حوزه دادسرا و دادگاه های عمومی بررسی می شوند. آن چیزی که مد نظر ماست تخلفات اداری و جرائمی است که در حیطه شغلی کارکنان رخ می دهد.

نحوه رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان دولتی

مطابق دستورالعمل نحوه تشویق و تنبیه کارکنان موضوع مصوبه طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب ‏رجوع، رسیدگی به سوء عملکرد کارکنان در ارتباط با ارباب ‌رجوع، بر مبنای موارد ذیل صورت می‌گیرد:

  • نتایج نظرسنجی از ارباب ‌رجوع به عنوان اصلی ترین مدرک موجود جهت رسیدگی به عملکرد نامناسب کارکنان.
  • گزارش بازرسان طرح تکریم که به صورت دوره ای و در زمان های خاصی از سال وصول می شود. بخش حراست در هر اداره ای نیز موظف است تا به شکایات ارباب رجوع رسیدگی کند.
  • شکایات واصله از ارباب ‌رجوع که در موارد جدی اظهار می شوند. و نیازمند رسیدگی و اظهارنظر در خصوص عملکرد کارمند است.
  • سایر ساز و کارهای نظارتی که توسط واحدهای مربوطه معرفی می شوند

شکایت در دیوان عدالت اداری علیه کارکنان دولتی

وکیل دیوان عدالت اداری : اصولاً برای گزارشات ارباب رجوع مبنی بر تخلفات اداری، کار به دیوان عدالت اداری و واحدهای حقوقی و قضایی نمی رسد. اما اگر کاری خلاف قانون توسط کارکنان دولتی صورت گیرد. یا اداره به صلاحیت های قانونی خود تجاوز نماید. می توان شکایت خود را در دیوان عدالت اداری به جریان انداخت.

ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری به صورت ذیل است

  • مرحله اول به ثبت دادخواست تنظیمی در دفاتر الکترونیک قضائی اختصاص دارد.
  • در مرحله بعد نیز تعیین شعبه توسط رئیس شعبه اول یا معاون اجرائی وی با توجه به تخصص شعبه صورت می گیرد. با ارجاع پرونده به شعبه مرجوعه، بررسی شرایط و صحت و نواقص دادخواست توسط مدیر دفتر شعبه مرجوع الیه صورت می گیرد.
  • مرحله بعد نیز به ارسال دادخواست به رویت ریاست شعبه جهت اخذ دستور اراسال دادخواست و ضمائم آن برای خوانده یا کارمند اداره مورد نظر اختصاص یافته است.
  • در خصوص رسیدگی به شکایات باید بدانید که این اقدام در دیوان عدالت اداری به صورت غیر ترافعی بوده و از طریق تبادل لوایح انجام می گیرد. مگر شعبه توضیحات یکی از طرفین یا هر دو را لازم بداند. که در این صورت از آن ها دعوت می کند تا برای ادای توضیحات حاضر شوند.
  • تشریفات رسیدگی به پرونده در دیوان نیز بدین صورت است. که پس از ارسال دادخواست و ضمائم آن برای خوانده ، وی موظف است تا ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ دادخواست، پاسخ خود را به واحد مربوطه ارسال کند. این درحالیست که عدم وصول پاسخ، مانع از رسیدگی به پرونده توسط دیوان نمی باشد. و شعبه رسیدگی کننده پس از بررسی و تحقیق در خصوص جوانب پرونده رای خود را صادر می کند.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *