وکیل تخلیه ملک در 7 روز
5 مرحله شکایت دستور تخلیه ملک در تهران با وکیل پایه یک دادگستری – امید شاه مرادی + نحوه اقدامات قانونی : مراحل دستور تخلیه بر خلاف تصور بسیاری از مردم به هیچ وجه پر هزینه و زمان بر نیست. تنها ده روز کافی است تا در صورت اثبات پایان زمان تخلیه و عدم تمدید قرارداد اجاره ، دستور تخلیه ملک از جانب مرجع ذی صالح صادر شده و عملیات اجرایی نیز صورت گیرد، در این مقاله تصمیم گرفته ایم به بررسی تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه پرداخته و سپس مراحل دستور تخلیه را از آغاز تا انتها بیان کنیم. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با مراحل دستور تخلیه با مطالعه این مقاله وکیل ملکی را همراهی نمایید.
تفاوت دستور تخلیه و حکم تخلیه با وکیل
بسیاری از مردم دستور تخلیه را با حکم تخلیه اشتباه می گیرند. به همین علت زمانیکه با مستاجر خود به مشکل قانونی برخورد می کنند قید درخواست تخلیه را زده. و سعی می کنند شخصا این مسئله را حل و فصل کنند این درحالیست که دستور تخلیه و حکم تخلیه با یکدیگر متفاوت هستند.
حکم تخلیه :
برای زمانی که مستاجر شما یکی از شروط مندرج در قرارداد را رعایت نمی کند. یا از دیدگاه قانون ضرورتی برای تخلیه فوری ملک احساس نمی شود. از دادخواست حکم تخلیه نام می برند که اصولاً زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد. تا به مرحله صدور حکم برسد.
دستور تخلیه :
زمانیکه مدت اجاره نامه به اتمام رسیده است. و شما نیز قراداد مربوطه را تمدید نکرده اید. می توانید دستور تخلیه بدهید. در این شرایط صرفاً اجاره نامه چک می شود که آیا مدت اجاره پایان یافته است یا نه؟
در صورت اتمام اجاره نامه، پرونده دستور تخلیه تشکیل شده و به شعبات مورد نظر ارجاع داده می شود. تنها ده روز کافی است تا دستور تخلیه را دریافت کنید.
1- مرحله اول دادخواست دستور تخلیه است
برای اینکه درخواست خود را تکمیل کنید. باید به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک استیجاری مراجعه نمایید. در آنجا به بخش تشکیل پرونده رفته و بعد از ارائه مدارک لازم (کارت شناسایی، اجاره نامه و وکالت نامه در صورت انجام امور به صورت نمایندگی) پرونده شما چک می شود و به یکی از شعبات موجود در شورای حل اختلاف جهت رسیدگی ارجاع داده می شود.
2- مرحله دوم پرداخت ودیعه است
یکی از مهمترین مراحل دستور تخلیه، پرداخت ودیعه به صندوق دادگستری است تا بعد از اجرای دستور به مستاجر پرداخت گردد. البته از این مبلغ می توان به میزان اجرت المثل (اجاره روزهایی که مستاجر بدون قرارداد در ملک مربوطه بوده است) کسر نموده و به صاحب ملک تقدیم نمود.
3- مرحله سوم رسیدگی به پرونده است
در این مرحله نیازی به حضور مستاجر نیست و اصولاً از وی نیز برای ادای توضیحات دعوت به عمل نمی آید. بنابراین شعبه شورای حل اختلاف در همان روز اول و یا در یکی از روزهای آتی به پرونده شما رسیدگی کرده. و بعد از بررسی مشخصات آن از جمله اتمام تاریخ قرارداد، عدم تمدید آن و امضای دو شاهد در ذیل اجاره نامه نسبت به صدور دستور تخلیه اقدام می نماید. لازم است بدانید که در این زمینه تفاوتی میان اجاره نامه های رسمی و غیر رسمی نیست. و قراردادهای عادی نیز به شرط امضا توسط طرفین و دو شاهد کفایت می کند.
4- مرحله چهارم دریافت دستور تخلیه است
در این مرحله از مراحل دستور تخلیه باید دستور قید شده در برگه رسمی را از منشی شعبه دریافت کرده و آن را به همراه سایر مدارک خود به اجرای احکام ارسال نمایید. بیشترین میزان اتلاف وقت به این مرحله اختصاص دارد. ممکن است چند روز طول بکشد تا اجرای احکام پرونده شما را در دستور کار قرار دهد که شامل ارسال ابلاغیه برای مستاجر و یک زمان سه روزه (72 ساعت) برای تخلیه ملک است. این برگه از طریق کلانتری به محل زندگی مستاجر ارسال می گردد.
5- مرحله پنجم تخلیه ملک از طریق اجرائیات است
ممکن است پرونده در مرحله قبل به اتمام برسد و مستاجر نسبت به تخلیه ملک اقدام نماید. اما وی می تواند در این مدت به شورا مراجعه کرده. و با ذکر شرح حال خود درخواست وقت بیشتری داشته باشد. دراین شرایط اصولاً شورا نیز از صاحب ملک درخواست می کند. تا وقت بیشتری به مستاجر بدهد اما اگر مستاجر نتواند دلیل قانع کننده ای برای ماندگاری خود در ملک مربوطه ارائه دهد. اجرائیات وارد عمل شده و نسبت به تخلیه ملک اقدام می کنند.
معنای لغوی و حقوقی تخلیه
تخلیه در لغت به معنای تهی ساختن، خالی کردن و اخراج است، در ادبیات حقوقی، تخلیه به معنای پایان یافتن تصرف می باشد. در مطالب قبلی درباره شرایط صدور حکم تخلیه و اعتراض به آن توضیحاتی را بیان کردیم. دراین مطلب نیز می خواهیم دستور تخلیه و تفاوت آن را با حکم تخلیه بررسی کنیم.
تفاوت موارد صدور دستور تخلیه و حکم تخلیه
صدور دستور تخلیه پس از انقضای مدت اجاره امکان پذیر است. اما حکم تخلیه در مواردی چون نیاز مالک یا اولاد وی به سکونت، نیاز به معاش، عدم پرداخت اجاره و یا تخلف مستاجر صادر می شود.
مدت زمان لازم برای اجرای دستور تخلیه
در صورتی که اجاره به موجب سند رسمی باشد با تقاضا از دوایر اجرای ثبت و در صورتی که سند اجاره عادی باشد. به دستور مقام قضایی تخلیه انجام می پذیرد. در هر دو حالت تخلیه ظرف مدت یک هفته صورت خواهد پذیرفت.
آیا حضور مستاجر جهت اجرای حکم تخلیه لازم است؟
خیر، دستور تخلیه حتی بدون حضور مستاجر نیز اجرا می شود و در چنین حالتی اثاثیه وی به نزدیکترین انبار عمومی منتقل می شود.
شرایط لازم برای صدور دستور تخلیه
مهم ترین شرط لازم برای صدور دستور تخلیه پایان مدت اجاره است. به علاوه اجاره نامه مذکور باید دارای شرایطی از قبیل امضای دو شاهد، تنظیم شدن در 2 نسخه و ذکر مدت قرارداد به طور دقیق باشد.
مرجع قضایی صدور دستور تخلیه
بنابر ماده 11 قانون شوراهای حل اختلاف، رسیدگی به دعوای تخلیه عین مستاجره به جز در موارد مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه با شورای حل اختلاف محل وقوع ملک است.
دستور تخلیه یا حکم تخلیه، کدام یک مناسب تر است؟
فرآیند صدور دستور تخلیه با وکیل تخلیه کوتاه تر و ساده تر از صدور حکم تخلیه است. برخلاف حکم تخلیه، صدور دستور تخلیه بدون نیاز به تشکیل جلسه رسیدگی و شنیدن دفاعیات طرفین و تنها با درخواست از مرجع قضایی صورت می پذیرد. به علاوه اجرای این دستور نیازی به صدور اجراییه ندارد و بعد از اینکه مالک ودیعه را به حساب دادگستری واریز کرد، دستور تخلیه توسط ضابطین دادگستری اجرا می شود. بنابراین باید زمانی به سراغ حکم تحلیه رفت که امکان صدور دستور تخلیه به دلایلی چون وجود نداشتن امضای دو شاهد در اجاره نامه یا عدم انقضای مدت آن، وجود ندارد.
09127357077
سلام عرض ادب
مدت زمان اینکار 7 روز است یا زمان بیشتری ؟