توقیف اموال کارفرما + شرایط و مراحل شکایت
چگونه اموال کارفرما را توقیف کنیم ؟ طبق قانون کار، کارفرما موظف است تمامی حقوق کارگر را بدون کم و کاست پرداخت نماید. این حقوق شامل مواردی از جمله حق السعی کارگر، سنوات، بیمه، اضافه کار و مواردی است که در قراداد کار مورد توافق طرفین قرار گرفته است. و در چهارچوب قانون و موازین شرعی می باشند. حال اگر کارفرما این حقوق را پرداخت نکند کارگر می تواند از او شکایت نماید. در این موارد ممکن است دادگاه کارفرما را ملزم نماید تا از طریق اعتبار موجود در یک حساب بانکی یا به صورت وجه نقد، دین خود را ادا کند. اما در برخی از موارد تعداد کارگرانی که قصد شکایت از کارفرما را دارند. بسیار زیاد بوده و اعتبار کافی برای پرداخت بدهی به همه کارگران وجود ندارد. در این شرایط است که توقیف اموال کارفرما به کمک کارگر شتافته و حقوق او را از کارفرمای متخلف می ستاند.
کدام اموال کارفرما قابل توقیف هستند؟
همه اموال کارفرما اعم از منقول و غیرمنقول قابل توقیف می باشند. به استثنای مستثنیات دین! منظور از مستثنیات دین، اموالی است که کارفرما و خانواده او برای ادامه زندگی به آن نیاز دارند. به عنوان مثال هر انسانی نیاز دارد تا در یک خانه سکونت داشته باشد و آذوقه ای نیز برای رفع گرسنگی خود و خانواده اش فراهم نماید. همچنین نیاز دارد تا برخی از اسباب و لوازم کار او محفوظ بمانند تا بتواند امرار معاش کرده و درآمدی را به دست آورد. درواقع مستثنیات دین حداقل حقوقی است که برای ادامه زندگی کارفرما و خانواده او تعیین می شود و قابل توقیف نمی باشند. در این میان ماشین، طلا، جواهرات، مسکوکات، اعتبارات بانکی، زمین، مغازه و امثال آن ها قابل توقیف خواهند بود.
چگونگی توقیـف امـوال کـارفـرما
برای این کار باید معرفی اموال کارفرما صورت گیرد. در واقع فرد یا افرادی که از او شکایت کرده اند یا طلب دارند باید اموال او را معرفی نمایند تا دادگاه بتواند حکم توقیف آن ها را صادر نماید. البته اگر کارگران هیچ مالی از کارفرما در دست نداشته باشند. دادگاه می تواند به اداره ثبت اسناد و املاک نامه دهد. تا لیست اموالی که به اسم کارفرماست را تهیه کرده و در اختیار مرجع قضایی قرار دهد. در این خصوص طلبکاران (کارگران) می توانند در دو مرحله اموال کارفرما را توقیف کنند.
- مرحله اول مربوط به توقیف تامینی یا توقیف احتیاطی است. بدین صورت که هر کدام از کارگران می توانند از دادگاه درخواست کنند. برای جلوگیری از انتقال اموال توسط کارفرما، اموال وی توقیف شوند. چرا که پس از صدور حکم علیه کارفرما، او ده روز فرصت دارد تا نسبت به پرداخت بدهی اقدام نماید با این حال برخی از کارفرما ها به جای پرداخت بدهی سعی می کنند تا در مدت ده روز، اموال را به دیگری انتقال دهند و چیزی برای کارگران باقی نماند.
- مرحله دوم توقیف اجرایی است. بدین صورت که کارفرما اگر در مدت تعیین شده نسبت به پرداخت بدهی اقدام نکند. اموال او کاملاً توقیف شده و برای فروش در معرض مزایده قرار می گیرند. از محل فروش اموال مورد نظر نیز بدهی کارفرما پرداخت می شود.
نکاتی که باید در خصوص توقیف اموال کارفرما بدانید
- تعهداتی که نماینده کارفرما در برابر کارگران پذیرفته است و در حدود تعهدات مقرر میان کارفرما و نماینده بوده است. به عنوان تعهدات کارفرما شناخته می شوند و او ملزم به رعایت تعهدات و پرداخت حقوق ناشی از آن می باشد.
- اگر مال و اموال کارفرما پیش از توقیف تامینی یا اجرایی به دیگری منتقل شده باشد. و اثبات گردد که برای فرار از دین بوده است انتقال مال مورد نظر قابل ابطال خواهد بود. و بعد از انجام تشریفات قانونی مال را می توان توقیف نمود.
- خودروی کارفرما در صورتی که از اسباب کار و فعالیت شغلی او برای امرار معاش نباشد قابل توقیف است.
- تلفن همراه نیز در زمره اموال منقول می باشد و قابل توقیف خواهد بود.
- اگر کارفرما در شرف دریافت سهم الارث است. می توان قبل از انتقال سهم الارث به مجموعه دارایی او، این سهم را توقیف نمود.
- اگر عایدی حاصل از یک ملک یا مال برای پرداخت بدهی کارگران کفایت کند. می توان عایدی آن را در اختیار کارگران قرار داد . و از فروش ملک به نفع کارفرما جلوگیری به عمل آورد. البته بهره گیری از چنین نتیجه ای نیازمند استفاده از مهارت یک وکیل خبره است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.