وکیل جرم فریب در ازدواج
وکیل جرم فریب در ازدواج : نکاح علاوه بر اینکه یک عقد است ، نهادی پر اهمیت و موثر در جامعه می باشد . در انعقاد نکاح و بقای آن اصولاً اخلاق بیشتر از قانون حاکمیت دارد و نکاح ، علاوه بر اینکه قراردادی قانونی است ، پیمانی مقدس و اتحادی معنوی بین زن و مرد است .
منتها از آنجایی که اصولاً مسائل اخلاقی ضمانت اجرایی جز وجدان ندارند ، گاهی طرفین در این پیمان ، غیر صادقانه برخورد نموده و باعث فریب دیگری می شوند ، فریب در ازدواج علاوه بر ضمانت اجرای حقوقی که فسخ نکاح می باشد ، جرم نیز تلقی شده و دارای مجازات خواهد بود . تشخیص اینکه عملی مطابق قانون فریب در ازدواج محسوب می شود یا خیر امری است تخصصی ، لذا پیشنهاد می گردد در اینگونه موارد از همراهی وکیل خانواده و وکیل جرم فریب در ازدواج بهره مند گردید .
ارکان تشکیل دهنده جرم فریب در ازدواج
نخستین بار ، جرم انگاری فریب در ازدواج در ماده ۵ قانون راجع به ازدواج مصوب سال ۱۳۱۰ صورت گرفت و عمل مذکور واجد وصف مجرمانه شناخته شد . سپس در قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ مطابق ماده ۶۴۷ قانون مذکور برای مرتکب چنین عملی به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال پیش بینی گردید .
مطلق بودن جرم فریب در ازدواج
فریب در ازدواج از جمله جرائم مطلق است و نیازی به تحقق نتیجه خاصی جهت وقوع آن ندارد و به سوء نیت خاص نیاز ندارد به عبارت دیگر همین که اراده بر وقوع جرم ( سوء نیت عام ) وجود داشته باشد کافی است .
مرجع صالح به رسیدگی
با توجه به ماده ۳۰۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ دادگاه صالح به رسیدگی جرم فریب در ازدواج ، دادگاه کیفری دو می باشد و از لحاظ صلاحیت محلی نیز با توجه به منطوق مواد ۳۱۰ و ۳۱۱ قانون آیین دادرسی کیفری ، دادگاه محل وقوع جرم صالح به رسیدگی می باشد .
طریقه تقدیم شکوائیه و هزینه های قانونی آن
الف ) اعلام شکایت
برای اعلام شکایت حتی مکتوب کردن آن نیاز نیست ، هرچند در رویه عملی یک فرم از پیش طراحی شده تحویل شاکی داده می شود و ایشان بر روی آن شکایت خود را توضیح می دهد .
ب) هزینه های قانونی شکوائیه
مطابق بند های ۴ و ۱۷ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمد های دولت و مصرف آن در موارد معین شاکی باید از بابت شکایت خود و تصدیق اوراق پیوستی شکوائیه ، هزینه پرداخت نماید .
ج) تقاضا و اسناد و مدارک لازم
شاکی باید تعقیب و رسیدگی و جلب به دادرسی متهم یا مشتکی عنه را به دلیل ارتکاب جرم از مرجع قضایی تقاضا نماید و ادله و مدارک خود را پیوست شکوائیه نماید .
اهم اسناد و مدارک عبارتند از
- دلایل و مدارک دال بر وقوع فعل مجرمانه ، اسناد و مدارک مرتبط با وقوع جرم
- در صورت وجود شاهد ؛ اسامی شهود و مطلعین به همراه مشخصات کامل و نشانی آن ها
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.