مشاور حقوقی اثبات نسب

مشاور حقوقی اثبات نسب  : نسب عبارت از رابطه طبیعی و خونی میان دو نفر است که به واسطه این رابطه یک شخص به طور مستقیم و بدون واسطه از صلب و بطن دیگری به دنیا آمده است ، گاهاً پیش آمده در مورد نسب شخصی شبهاتی پیش آید که جهت رفع آن ، پیشنهاد می گردد از همراهی وکیل اثبات نسب که آگاه به مسائل و قوانین مربوطه است ، بهره مند گردید .

انواع نسب

نسب اشخاص بنا به حالات مختلف ، انواع متفاوتی دارد که به شرح ذیل می باشد :

  1. نوع اول : نسب مشروع که ناشی از نکاح خواه دائم خواه موقت می باشد .
  2. نوع دوم : نسب ناشی از شبهه که ناشی از رابطه جنسی مبتنی بر شبهه و اشتباه است .
  3. نوع سوم : نسب ناشی از تلقیح مصنوعی که در این نوع از نسب ، رابطه جنسی متعارف بین زن و مرد وجود نداشته و در نتیجه تلقیح مصنوعی فرزندی پدید آمده است .
  4. نوع چهارم : نسب ناشی از زنا که ناشی از رابطه نا مشروع زن و مرد است .

مشاور حقوقی اثبات نسب

مفهوم اثبات نسب

در مشاور حقوقی اثبات نسب ، نسب مشروع که آن را نسب قانونی نیز می گویند نسب ناشی از نکاح است ، در نظام حقوقی ایران نسب هنگامی مشروع و قانونی شناخته می شود که در زمان انعقاد نطفه طفل ، رابطه نکاح اعم از دائم یا موقت بین پدر و مادر او وجود داشته باشد . نسب مشروع نوع کامل و متعارف نسب است که در تمام کشور ها به رسمیت شناخته شده و دارای پاره ای آثار حقوقی مانند ولایت ، نفقه و ارث می باشد .

مرجع صالح رسیدگی به اثبات تسب

سابق بر این مطابق بند دو ماده ۳ لایحه قانونی دادگاه مدنی خاص مصوب سال ۱۳۵۸ ، دادگاه مدنی خاص واقع در محل اقامت خوانده صالح به رسیدگی شناخته می شد و تشریفات قانون آیین دادرسی در این دعاوی ، طبق ماده ۸ اصلاحی لایحه قانونی مذکور مصوب ۲۴/۲/۱۳۵۸ لازم الرعایه نبوده و ترتیب رسیدگی به این دعاوی تابع مقررات شرع بود .

لیکن به موجب قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب ۱۳۷۳ دادگاه صالح در دعاوی مربدط به نسب ، دادگاه عمومی محل اقامت خوانده تعیین و بنابراین مطابق قانون مذکور دادگاه عمومی جایگزین دادگاه مدنی خاص شد .

برابر قانون اختصاص تعدادی از دادگاه های موجود به دادگاه های موضوع اصل ۲۱ قانون اساسی مصوب ۱۳۷۶ رسیدگی به دعوای نسب در صلاحیت دادگاه خانواده قرار گرفت ، لازم به ذکر است قانون اخیر منسوخ شده است

در نهایت امروزه مطابق بند ۱۱ ماده ۴ قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱ رسیدگی به دعوای نسب مجدد در صلاحیت دادگاه خانواده قرار گرفت .

قابلیت تجدید نظر و فرجام خواهی دعوی اثبات نسب

رای دادگاه در خصوص دعوای اثبات نسب قابل تجدید نظر در دادگاه تجدیدنظر استان می باشد و رای مذکور قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است .

دعاوی اثبات نسب اقلیت های دینی

مطابق تبصره ماده ۴ قانون حمایت از خانواده با توجه به اینکه مسائل و موضوعات مربوط به نسب اقلیت های دینی ایرانیان زرتشتی ، کلیمی و مسیحی جزء احوال شخصیه است ، تصمیمات مراجع عالی اقلیت های دینی مذکور در این زمینه معتبر است و توسط محاکم قضایی ( دادگاه خانواده ) بدون رعایت تشریفات ، تنفیذ و اجرا می گردد .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *