مشاوره حقوقی رابطه نامشروع + مجازات و 4 روش اثبات
مشاوره حقوقی رابطه نامشروع با وکیل شاه مرادی : یکی از جرائمی که با کیفیت های متفاوت ممکن است در همه جوامع به وقوع بپیوندد رابطه نامشروع است. گستره رابطه نامشروع در جوامع اسلامی بسیار بیشتر و فراتر از جوامع غربی است با این حال تعریف مشابهی میان همه جوامع در خصوص رابطه نامشروع وجود دارد. بدین صورت که هر نوع رابطه ای که میان دو یا چند نفر خارج از عرف و ارزش های جامعه بدون وجود علقه زوجیت صورت می گیرد رابطه نامشروع نام دارد. البته مشاوره حقوقی رابطه نامشروع برای شما شفاف سازی می کند. که این نوع رابطه با زنا متفاوت است و قانون نیز به صورت جداگانه به آن ها می پردازد.
رابطه نامشروع چیست؟
معنای لغوی رابطه نامشروع هر نوع رابطه ایست که در شرع اسلام ممنوع شده است. اما در جامعه ما نیز تا حدی نمی توان نفوذ عرف در اجرای قوانین را انکار کرد بنابراین برخی از اعمال و رفتارها ممکن است طبق شرع ممنوع باشند. اما طبق عرف جامعه مشکلی نداشته باشند. بنابراین در برخی شرایط قرار گذاشتن در کافه مشمول رابطه نامشروع است. و در برخی دیگر از موارد خیر!
یک تعریف دقیق از رابطه نامشروع این است که به هر عمل یا کلامی گفته می شود؛ که خارج از دایره شرع، عرف و قانون باشند, آن هم میان دو فردی که در علقه زوجیت یکدیگر نمی باشند از جمله بوسیدن نامحرم به قصد لذت یا در آغوش گرفتن یکدیگر و حتی صحبت های خارج از قاعده در هنگام مکالمه تلفنی یا به صورت پیامکی! همه این ها تا زمانی در زمره روابط نامشروع قرار می گیرند که به زنا ختم نشوند.
اثبات رابطه نامشروع
اصولاً زنان یا مردانی که متوجه خیانت همسر شده اند. سعی در اثبات رابطه نامشروع برای رهایی از وظایف زندگی زناشویی دارند. البته مرد می تواند بدون رضایت زن نیز او را طلاق دهد. اما بسیاری از آنان با هدف عدم پرداخت مهریه سعی می کنند آن را اثبات کنند. زنانی هم که حق طلاق ندارند می توانند با اثبات رابطه نامشروع همسر خود با فرد دیگر این حق را به دست آورند. و خود را مطلقه کنند اما باید بگوییم که اثبات رابطه نامشروع به سادگی امکان پذیر نیست .
اصولاً رابطه نامشروع در خفا و کاملاً به صورت پنهانی صورت می گیرد. به همین دلیل است که شواهد و ادله چندانی برای اثبات آن در دنیای واقعی وجود ندارد یا به ندرت قابل دستیابی هستند. مجازی شدن بسیاری از ارتباط ها نیز باعث شده است. تا میزان دستیابی به این مدارک و شواهد به حداقل ممکن برسد. اگر مدارک شما برای اثبات رابطه نامشروع کفایت نکند. ممکن است با ادعای حیثیت مواجه شوید و این مسئله هم وضعیت را بدتر می کند.
ادله لازم برای اثبات
دشوار بودن اثبات رابطه نامشروع تا حدی نیز می تواند طبق مصلحت باشد. و سعی می کنند شریک زندگی خود را خائن جلوه دهند تا بتوانند حق و حقوق بیشتری را در زمان طلاق دریافت کنند. برای همین اغلب قضات کشور با حساسیت بیشتری به این موضوع می پردازند. و بدون شواهد و مدارک لازم مبادرت به صدور حکم در خصوص رابطه نامشروع نمی کنند.
لازم است بدانید که همه ادله اثبات دعوی برای اثبات رابطه نامشروع کاربرد دارند. که شامل موارد ذیل هستند:
- اقرار به ارتکاب جرم که باید توسط متهم صورت گیرد.
- شهادت شهود که باید دارای شرایط و کیفیت شهادت طبق قوانین مدون باشند.
- علم قاضی که می تواند از هر طریقی به دست آید و نحوه اثبات جرم را غیرمحصور می کند.
- مواردی از جمله تحقیقات محلی، سوگند، گزارشات ارسالی از مخابرات و …
مجازات رابطه نامشروع
در مباحث مشاوره حقوقی رابطه نامشروع بیان کردیم که رابطه نامشروع با زنا متفاوت است. و یک رتبه پایین تر از آن قرار می گیرد برای همین مجازات آن ها هم با یکدیگر متفاوت می باشد. هرچند متاهل بودن افراد یا یکی از افرادی که در رابطه نامشروع است. و کیفیت روابط صورت گرفته در افزایش مجازات موثر است. اما هرگز مشمول مجازات حدی نمی گردد. بنابراین مجازات آن از نوع تعزیری است.
مجازات زنای محصنه سنگسار است. اما مجازات زنای غیرمحصنه، یعنی مجازات زنا برای کسی که امکان رابطه جنسی مشروع داشته است. اما رابطه جنسی نامشروع را برگزیده است صد ضربه شلاق می باشد. میزان این مجازات به هیچ وجه قابلیت کم شدن یا زیاد شدن ندارد. چرا که مجازات های حدی هرگز قابل تغییر نمی باشند. ولی مجازات رابطه نامشروع این گونه نیست.
مجازات رابطه نامشروع باید کمتر از زنا باشد. بنابراین قانون گذار مجازات آن را از یک تا 99 ضربه شلاق در نظر گرفته است. اینکه میزان مجازات چقدر باشد به نظر قاضی بستگی دارد. او می تواند برای یک مجرم یک ضربه شلاق و برای یکی دیگر 99 ضربه صادر کنند. به عنوان مثال رابطه نامشروع پیامکی در اغلب موارد مجازات کمتر و رابطه نامشروع فیزیکی در خلوت مجازات بالاتری هم دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.