نکاتی پیرامون افتتاح حساب برای صغار و کودکان
نکاتی پیرامون افتتاح حساب برای صغار و اطفال : هریک از اتباع ایران که رشید باشند ، مجاز به افتتاح حساب بانکی می باشند ؛ به جهت پرسش های مکرر کاربران گرامی در خصوص افتتاح حساب بانکی برای صغار ، در این مقاله به مهم ترین سوالات و ابهامات پیرامون موضوع مطروحه پرداخته شده است . علی ایحال خوانندگان محترم می توانند پس از مطالعه ، در صورت نیاز به مشاوره حقوقی از طریق راه های ارتباطی مذکور در این وب سایت اقدام به اخذ مشاوره حقوقی نمایند .
سن مجاز جهت افتتاح حساب بانکی
اشخاص می توانند از سن دوازده سال تمام شمسی اقدام به افتتاح حساب بانکی ” پس انداز قرض الحسنه ” نمایند ، لکن تا سن پانزده سال تمام شمسی حق برداشت از حساب خویش را ندارند . سایر انواع حساب های بانکی نیز بعد از ۱۸ سالگی در صورت احراز رشد ( و عدم جنون ) امکان پذیر است . لازم به ذکر است قبل از رسیدن به سن ۱۲ سالگی پدر یا جد پدری می توانند اقدام به افتتاح حساب بانکی به نام فرزند صغیر خود نمایند .
افتتاح حساب توسط مادر برای فرزند صغیر
طبق نظر شورای عالی قضایی مورخ ۰۵/۱۲/۱۳۷۱ اداره نظارت بر امور بانک های بانک مرکزی که به شبکه بانکی ابلاغ شده است ، مادر می تواند حتی در صورت زنده بودن پدر و جد پدر ( ولی قهری طفل ) برای فرزند صغیر خود ، حساب قرض الحسنه پس انداز افتتاح نماید و در این صورت حق برداشت از این حساب تا رسیدن فرزند به سن هجده سال تمام شمسی با مادر می باشد .
افتتاح حساب سرمایه گذاری مدت دار
در صورت تمایل به افتتاح حساب سرمایه گذاری مدت دار برای اشخاص زیر ۱۸ سال تمام شمسی این امر باید توسط ولی ، وصی یا قیم شخص صغیر صورت گرفته و اشخاص دیگر از جمله مادر طفل در صورتی می توانند اقدام نمایند که وکالت یا وصایت یا تعهد نامه رسمی داشته باشند ، لازم به ذکر است که موجودی حساب پس انداز پس از رسیدن به ۱۸ سال تمام یا ارائه گواهی رشد قانونی به وی تحویل داده خواهد شد .
اعطاء وصایت جهت برداشت از حساب
هر شخصی از جمله مادر طفل می توانند حساب بانکی را به نام خویش افتتاح نموده و شخص دیگری ولو مدیر بانک را به عنوان وصی انتخاب نمایند تا بعد از فوت افتتاح کننده حساب بانکی و رسیدن طفل به سن هجده سال تمام شمسی ، موجودی سپرده بانکی به وی منتقل گردد . لازم به ذکر است اشخاص حقوقی را نمی توان به عنوان وصی انتخاب نمود .
شخص قبل از سن هجده سال تمام شمسی در صورت اخذ حکم رشد از دادگاه صالح ( دادگاه خانواده ) حق برداشت از حساب سپرده سرمایه گذاری مدت دار را خواهد داشت .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.